Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα SMS που στέλνει ο γριπιασμένος πρωθυπουργός στους υπουργούς


Έχουμε τα  SMS  που στέλνει τα ξημερώματα ο κρυωμένος πρωθυπουργός στους υπουργούς. " Δεν κοιμάμαι πια τα βράδια"  τραγουδάει ο πρωθυπουργός και ταράζει   τα κυβερνητικά στελέχη στα SMS και στα μέιλ.

Δεν ξενύχτησε μόνο από τον πυρετό  απόψε ο Γ. Παπανδρέου . Κάθε βράδι γίνεται αυτό. Με τη σειρά τους, οι περισσότεροι  από τους υπουργούς δεν μπορούν να κοιμηθούν, γιατί περιμένουν να φτάσουν στα κινητά τους και στους υπολογιστές τους τα μηνύματα.

Έτσι δικαιολογούνται και αυτά που βλέπουμε στην κυβέρνηση. Απλά  πράγματα δηλαδή. Η  κυβέρνηση δεν αποδίδει επειδή είναι άυπνη και ξενυχτισμένη.

Το Πάμε Λουκέτο εξασφάλισε τι λένε ακριβώς  τα SMS και τα μέιλ που στέλνει τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του :

Τι είναι οι Διαδηλώσεις Εσωτερικού και τι οι Διαδηλώσεις Εξωτερικού

Παπανδρέου στο Βερολίνο, Πάγκαλος στο Παρίσι, τώρα και στα Τρίκαλα . Διαδηλώσεις Εσωτερικού και Διαδηλώσεις Εξωτερικού, η νέα μόδα. Γιατί είμαστε όλοι αλληλ- έγγυοιq   

Οχτώ ατάκες  για τη νέα μόδα δηλώσεων από το Πάμε Λουκέτο :

Πάμε για άλλο Όσκαρ με τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη!

Δεν πειράζει που έχασε το Όσκαρ ο Κυνόδοντας. Θα το κερδίσουν τα... ΜΑΤ στην Ακρόπολη.

Είμαστε ένα βήμα  να πάρουμε ένα μεγάλο βραβείο.  Βέβαια τη διάκριση θα την πάρουμε εξ ημισείας με τον Βρετανό καλλιτέχνη Slinkachu  που  ειδικεύεται στις εγκαταστάσεις μινιατούρες, " μια νέα τάση της street art" ( περισσότερα δεν ξέρουμε!, βλέπουμε όμως τη φωτό! ) .

Ο Slinkachu έβαλε...σε ένα μικρό πεζουλάκι στην Ακρόπολη τρεις άνδρες των ΜΑΤ να ποζάρουν όπως...

Πως έφαγε τον Κυνόδοντα το δανέζικο φιλμ

Τον Κυνόδοντα τον έφαγε το δανέζικο φιλμ "  A Better World" που πήρε  το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Το πλάνο έδειξε τον Γιώργο Λάνθιμο , με ένα πλατύ χαμόγελο  που χειροκροτούσε τη νικήτρια Σούζαν Μπίερ που πήγαινε να πάρει το αγαλματίδιο. Την επόμενη φορά, θα το σηκώσουμε το τιμημένο το Όσκαρ.

Ήταν μια απονομή που είχε πολλά στοιχεία να τη θυμόμαστε πέρα από τον Κυνόδοντα. Η εκ των απονεμητών  ¨Ελεν  Μίρερ, είπε την ατάκα της βραδιάς : "Η βραβευμένη μου ερμηνεία σαν "Βασίλισσα," ήταν καλύτερη απο του Κόλιν Φερθ σαν "Βασιλιάς".

Η ατάκα της Μίρεν , συγκρίνεται με αυτήν  του 73χρονου σενεριογράφου του "Ο λόγος  το Βασιλιά"   Ντέιβιντ Σάιντλερ  , που   στα πρώτα λόγια παίρνοντας το Όσκαρ , δικαίωσε την πένα του :

Ποιοι παίρνουν τα ελληνικά Όσκαρ

Το Πάμε Λουκέτο, απονέμει τα ελληνικά Όσκαρ. And the winner is:

Α' Ανδρικός ρόλος: Γ. Παπανδρέου
Γιατί υπάρχει ό "Λόγος του βασιλιά"  αλλά και ο "Λόγος του Γιώργου". Το σενάριο είναι ίδιο. Ένας που δεν μπορεί να μιλήσει καλά  και κάνει σαρδάμ , πάει σε έναν λoγοθεραπευτή κλπ

Β' Ανδρικός ρόλος: Γ. Παπακωνσταντίνου.
Γιατί μιλάμε για ΤΟΝ Κυνόδοντα. Άμα σε δαγκώσει στην τσέπη, πας!

Καλύτερη σκηνοθεσία: Κ. Καραμανλής.
Γιατί σκηνοθέτησε άψογα την κοπάνα από πρωθυπουργός

Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο,  Παμπούκης.
Γιατί  διασκεύασε και έκανε το Σέντραλ Παρκ στο Ελληνικό.

Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο:

Γιατί θα πάρει το Όσκαρ ο Κυνόδοντας



 Καμία αγωνία για τον Κυνόδοντα.  Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει, όχι για το τι θα γίνει, αλλά γιατί  θα σηκώσουμε το τιμημένο το  Όσκαρ .

 Ο Κυνόδοντας  θα πάρει  θριαμβευτικά το Όσκαρ  ξενόγλωσσης ταινίας, πέραν της αξίας της ταινίας,  για μια σειρά από λόγους , που σας παρουσιάζει το Πάμε Λουκέτο.



Οι ατάκες των Όσκαρ

Οι ατάκες πάνε κι έρχονται στα Όσκαρ. Πρώτα βέβαια από τους εκάστοτε παρουσιαστές  που οι ατάκες τους είναι " χειρουργικές".

 Έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον , μετά από το ποιος θα πάρει τα Όσκαρ. Το ίδιο ενδιαφέρον είναι και το τι θα πουν οι ηθοποιοί στην απονομή, εκτός από τα κλασικά "ευχαριστώ" που είναι κι αυτά μια άλλη ιστορία .

Λιγόλογοι οι συντριπτικά περισσότεροι, με ένα χαρτάκι που διαβάζουν πολλοί,χωρίς βέβαια να .. ντρέπονται γι αυτό,  είναι προετοιμασμένοι για την ατάκα που θα γράψει ιστορία.

" Δεν έχω ακόμη γνωρίσει έναν ηθοποιό που να μη σκέφτεται καθημερινά τι θα πει στον ευχαριστήριο λόγο του", είχε πει ο Τζέιμς Γουντς.

 O  δε Γούντι Άλλεν  εκφράζει με τη δική του κοφτερή ατάκα,  την άποψη του για τα Όσκαρ, 2002.
"Όταν με κάλεσε η Ακαδημία πανικοβλήθηκα. Νόμιζα ότι ήθελαν πίσω τα Όσκαρ τους, και το κατάστημα ενεχύρων ήταν κλειστό για ένα διάστημα"
Μερικές από τις ατάκες που έχουν γράψει ιστορία:

Στα 14 μέτρα του Μνημονίου

Κρατηθείτε. Σας έχουμε και άλλα 14 μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο στα 4.  Είναι 14 τα μέτρα, όπως λέει όλος ο Τύπος, γιατί μας στήνει στα 14 μέτρα το ΔΝΤ και δύσκολα θα αστοχήσει για να μας ξεκάνει.

Τα κυριότερα από τα  14 μέτρα, που θα μας στήσουνε και θα αρχίσουν να μας πυροβολάνε, με  σκοπό την εξοικονόμηση 25 δις ευρώ είναι :