Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η αναδιάρθρωση είναι σαν τη χοληστερίνη

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

Επειδή σίγουρα έχετε μπερδευτεί τι είναι η αναδιάρθρωση, τι είναι η επιμήκυνση, τι είναι το haircut και το κούρεμα, τi θα πάθουμε από όλα αυτά και τι θα μας βοηθήσουν όλα αυτά, το Πάμε Λουκέτο θα σας εξηγήσει τι ακριβώς είναι αυτοί οι πολύπλοκοι όροι που ακούμε.

Όταν λέμε αναδιάρθρωση εννοούμε την αλλαγή των όρων του χρέους μας. Αυτό δεν πρέπει να μας τρομάζει γιατί την «αλλαγή» την ξέρουμε πολύ καλά από το παρελθόν και την ξέρει πολύ καλά και ο πρωθυπουργός από τον Ανδρέα που ήταν...

Ο Παπακωνσταντίνου ταξίδεψε με το κανό του πρωθυπουργού!

Οι προκλήσεις δεν έχουν όρια! Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ταξίδεψε την Κυριακή του Πάσχα  από τη Σέριφο που έμενε , μέχρι την Ύδρα που έμενε ο Γ. Παπανδρέου με το κατακαίνουργιο κίτρινο κανό του , που θάμπωσε όλους τους ντόπιους το τετραήμερο.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών βρήκαν μέρα να στρώσουν τον τέτοιο τους κάτω να δουλέψουν και κλήθηκε ο Παπακωνσταντίνου στην Ύδρα. Επανέλαβε όμως το ίδιο λάθος αφού δεν...

"Υπάρχει ζωή μετά από μια αναδιάρθρωση;"

Τρόμος από τα κυριακάτικα φύλλα!

Υπήρχε ο τρόμος των δελτίων των 8. Δεν πιάνει τώρα μία μπροστά στον τρόμο που σκορπάνε τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων, τρόμος πάνω στην πόλη και τρόμος πάνω σε όλη την Ελλάδα!

Τα πασχαλιάτικα φύλλα  μας πήραν και μας σήκωσαν. Συνολικά  σε όλες τις εφημερίδες που κυκλοφορούσαν διαβάσαμε 1358 σενάρια αναδιάρθρωσης, με έντονο συναγωνισμό μεταξύ τους.
 ένα χειρότερο  από το άλλο. Μιλάμε για σκληρά σενάρια αναδιάρθρωσης. Μαύρα σενάρια. Κατάμαυρα. Ένιωθες τύψεις γιατί...