Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

9 ατάκες για το ντέρμπι της κρίσης



1. Πολύς λίγος κόσμος στο ΟΑΚΑ. Ο Αλαφούζος μάλιστα ήθελε να γίνει το δεύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο.

2. Τα μεγάφωνα στην αρχή, αντί για την παρουσίαση των ομάδων , έκαναν την παρουσίαση των φιλάθλων.

3. Ο Λίνεν στο μπλοκάκι του έκανε συνέχεια υπολογισμούς πώς θα μοιράζονταν τα 414 ευρώ που μοίρασε η ΠΑΕ στους 12 νεαρότερους παίκτες του.

4. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κέρδισαν και το πριμ των 1000 ευρώ από τον κ. Αλαφούζο, πήραν μάλιστα και προκαταβολή 9 ευρώ ο καθένας.

5. Οι παίκτες της ΑΕΚ δημιούργησαν μια νέα κατηγορία: " Η γενιά των 24, 32 ευρώ".

6. Πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του ΠΑΟ και οι παίκτες λούστηκαν με ληγμένες σαμπάνιες, εκτός του ήρωα Καρνέζη.

7. Συνελήφθη αργά τη νύχτα ποδοσφαιριστής του Παναθηναικού για κατοχή μικροποσότητας πριμ.

8. Ο Αλαφούζος μετά τη νίκη πήρε τηλέφωνο να μπει στο μνημόνιο όρος και να ψηφιστεί , ότι ο Φερέιρα θα φύγει μαζι με το μνημόνιο το 2054.

9. Τέσσερις από τους παίκτες της ΑΕΚ που πέρασαν τα μεσάνυχτα τα διόδια για να πάνε στα Σπάτα, συνελήφθησαν σαν ύποπτοι για τη λίστα Λαγκάρντ.

Τι είδε η Μέρκελ στο ντέρμπι της κρίσης

Ευχάριστα νέα προκύπτουν από το ντέρμπι της κρίσης Παναθηναϊκού- ΑΕΚ. Το βίντεο του αγώνα στάλθηκε από την τρικομματική κυβέρνηση στη Μέρκελ και την τρόικα που λυπήθηκαν για τα χάλια μας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσουν από 18, 5 δις τα μέτρα σε μόνο 4,5 δις γι αυτό σωζόμαστε και δεν χρειάζεται καν η ψηφοφορία της Τετάρτης.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε διεξοδικά την κ. Μέρκελ η οποία και συγκινήθηκε για τα 400 ευρώ της διοίκησης που μοιράστηκαν σε 12 νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ σαν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας να μη μείνουν σε ξενοδοχείο. Η Γερμανίδα καγκελάριος αφού έβγαλε το κομπιουτεράκι , έβγαλε και το συμπέρασμα ότι κάθε παίκτης πήρε 19, 32 ευρώ και πράγματι οι μισθοί έχουν πέσει ικανοποιητικά στην Ελλάδα. Ρώτησε δε με ανθρώπινο ενδιαφέρον αν οι ποδοσφαιριστές έμειναν κάτω από τις γέφυρες και ικανοποιήθηκε από την απάντηση ότι κοιμήθηκαν στα σπίτια τους , γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουν ακόμα σπίτια και πρέπει οι τράπεζες να αρχίσουν τις κατασχέσεις.

Για την τραγική οικονομική κατάσταση και εξαθλίωση στον Παναθηναϊκό ενημέρωσε σε τηλεδιάσκεψη ο κ. Στουρνάρας την τρόικα και τόνισε ότι οι παίκτες θα πάρουν 1000 ευρώ , εισέπραξαν μάλιστα προκαταβολή 9 ευρω.Οι αδίστακτοι κατά τα άλλα τροικανοί λύγισαν από αυτά που άκουγαν και υποσχέθηκαν ότι εκτός τον γενναίο περιορισμό των μέτρων, θα γραφτούν και στην Παναθηναική Συμμαχία να τη  βοηθήσουν..

Στο ίδιο θέμα πάντως η Μέρκελ είχε αντίθετη γνώμη , τονίζοντας ότι είναι πρόκληση σε καιρούς κρίσης να δίνονται τέτοια πριμ, με αποτέλεσμα ο κ. Αλαφούζος να τις απαντήσει καταλλήλως στο τουίτερ.