Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτά 53 βδομάδες

(Από την Εφημερίδα των  Συντακτών) 

Επιτέλους και μια σωστή απόφαση. Ανοιχτά θα είναι τουλάχιστον 52 Κυριακές το χρόνο τα καταστήματα κάτω των 250 τμ για να διευκολυνθούν οι   καταναλωτές στις αγορές τους. Μένει η εφαρμογή του μέτρου για να ξεχυθούμε στα μαγαζιά , να τα πλημμυρίσουμε με τις χαρούμενες φωνές μας και να κατεβάσουμε τα ράφια κάτω.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης  είχαν αντιληφθεί τελευταία  ότι οι  Έλληνες είναι πολύ προβληματισμένοι και στενοχωρημένοι, γιατί τα καταστήματα ήταν κλειστά και θεοσκότεινα τις Κυριακές και δεν μπορούσαν να κάνουν τις αγορές τους. Πολλοί μάλιστα είχαν πάθει κατάθλιψη γιατί  ήταν ανοιχτά τα καταστήματα μόνο τις καθημερινές και δεν το άντεχαν.

Υπάρχουν μερικοί ανόητοι, όπως τόνισε ο Γ. Πρετεντέρης,  που λένε ό, τι τους κατέβει. Ότι δηλαδή δεν τους περισσεύουν λεφτά και όχι χρόνος για να κάνουν αγορές. Δεν λαμβάνουν όμως υπόψιν ότι  οι καταθέσεις που έχουν βγει στην Ελβετία θα έρθουν τρέχοντας πίσω και θα καταναλωθούν σε   ανελέητες αγορές στα μαγαζιά , φέρνοντας την πολυπόθητη ανάπτυξη μέσα σε μόλις 2-3 Κυριακές, διαψεύδοντας τον κ. Σαμαρά που μίλησε για τέλος του 2013.

Όσοι πήγαιναν τα Σαββατοκύριακα Λονδίνο στα Χάρολντς, ανέστειλαν τα ταξίδια τους και θα ξεχυθούν στα δικά μας Όποιον Πάρει ο Χάρολντς. Άλλοι πολίτες  σηκώνουν  τα στρώματα,  όπου έχουν κρύψει τα λίγα λεφτά τους και περιμένουν το σήμα του αφέτη για να ορμήσουν στα καταστήματα. Τσάρτερ με τουρίστες έρχονται για να απολαύσουν το κυριακάτικο σόπινγκ. 

Οι καταστηματάρχες και οι  υπάλληλοι είναι κατενθουσιασμένοι  από τις εξελίξεις  και το καλό που τους βρήκε να δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο, σε τέτοιους καιρούς ανεργίας. Περιμένουν όλοι χωρίς εξαιρέσεις πότε θα φτάσει η Κυριακή της σωτηρίας τους και δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο γι αυτή τη μέρα. Γι αυτό ετοιμάζουν επιγραφές "ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ", που είναι περισσότερες από τα ΠΩΛΕΊΤΑΙ και ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ  καταστημάτων.

Στις 52 Κυριακές  έχει προβλεφθεί να είναι μέσα και η Κυριακή του Πάσχα, γιατί αν δεν πας να ψωνίσεις την Κυριακή του Πάσχα, πότε θα ψωνίσεις; Στο υπουργείο πάντως έχουν καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις 52  συνολικά Κυριακές, γι αυτό βάζουν ένα ρεπό. Την Κυριακή του Θωμά. Άλλη πρόταση  που κατατέθηκε για 53 Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα  τελικά δεν εισακούστηκε.