Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Παπαχελάς , Πάγκαλος και Ίμια

" Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης Παπαχελάς φιλοξενεί στο στούντιο της εκπομπής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο. Η Ευρώπη, η Οικονομία και οι δηλώσεις που προκάλεσαν".

 Αυτά λέει η λιτή ανακοίνωση του ΣΚΑΙ. για τη συνέντευξη  Πάγκαλου - Παπαχελά , τη Δευτέρα. . Κάθε δημοσιογράφος θα ήθελε τη συνέντευξη αυτή τη στιγμή, που ο αντιπρόεδρος έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο της επικαιρότητας ( μετά τον Γκλέτσο πάντως! ).

Για να βγει ο Πάγκαλος να μιλήσει , κάτι θάχει να πει ενδιαφέρον. Από την  άλλη, για να βγει, σημαίνει ότι ...
έχει " κατοχυρώσει"   ίσως στην  " ατζέντα" της συζήτησης, ότι δεν θα πει...

Κάνει εντύπωση πάντως που στην  ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάτι πολύ σημαντικό. Είναι ακριβώς 15 χρόνια, από τα Ίμια, όπου πρωταγωνίστησε ο κ. Πάγκαλος, με πολλούς τρόπους....

Θα μείνουμε στον τηλεοπτικό, γιατί αυτό συζητάμε. Τη βραδιά αυτή, όπως θα γνωρίζουν πολλοί, ο Πάγκαλος με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, ήταν στο ... στούντιο του Χατζηνικολάου, Ενώπιος Ενωπίω! Και έχει γίνει η ιστορικότερη στιγμή της τηλεόρασής μας, όταν ο  Χατζηνικολάου ειδοποίησε τον Πάγκαλο, να πάει σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη, γιατί .. κάτι γίνεται στα Ίμια!  Ο Πάγκαλος σηκώθηκε κι έφυγε και πήγε καθυστερημένος , στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό...

Είναι κάτι σαν τις ειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα στο γήπεδο: " Παρακαλείται ο κ. τάδε, να πάει στο σπίτι του, γιατί γεννάει η γυναίκα του". Μόνο που εδώ το γεγονός δεν ήταν  καθόλου ευχάριστο.

Για να δούμε αυτή τη βραδιά  λοιπόν και τις απαντήσεις του κυρίου Πάγκαλου και τις ερωτήσεις  Παπαχελά.

Αν και η συνέντευξη Πάγκαλου, θα έπρεπε να δοθεί στο Χαζτηνικολάου, για να γίνει και... αναπαράσταση στο στούντιο!