Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί θα πάρει το Όσκαρ ο Κυνόδοντας



 Καμία αγωνία για τον Κυνόδοντα.  Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει, όχι για το τι θα γίνει, αλλά γιατί  θα σηκώσουμε το τιμημένο το  Όσκαρ .

 Ο Κυνόδοντας  θα πάρει  θριαμβευτικά το Όσκαρ  ξενόγλωσσης ταινίας, πέραν της αξίας της ταινίας,  για μια σειρά από λόγους , που σας παρουσιάζει το Πάμε Λουκέτο.



 - Ποια άλλη χώρα, θα πάρει δηλαδή   το Όσκαρ αυτή την εποχή; Η Ελλάδα  είναι η κατ' εξοχήν ξενόγλωσση χώρα. Τουλάχιστον 423 γλώσσες μιλιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είναι μία σύγχρονη Βαβελλάς. Μακράν η δεύτερη .

- Η Ελλάδα είναι μακράν επίσης η χώρα  που συζητείται σε όλο τον κόσμο, τον τελευταίο χρόνο. Τα Όσκαρ και όσοι ψηφίζουν, δεν είναι ξεκομμένοι από την κοινωνία. Στην άκρη του μυαλού τους είναι πάντα η Ελλάδα, η Ελλάδα τους πληγώνει, αλλά και τους πωρώνει. Έχουν ρίξει κιόλας την ψήφο τους στον Κυνόδοντα.

- Το σενάριο της ταινίας του Γ. Λάνθιμου είναι πολύ συμβατό με την εποχή μας. και θυμίζει 100% Ελλάδα.    Είναι μια  πολύ διεφθαρμένη  οικογένεια  όπου γίνονται τα Σόδομα και Γόμμορα. Είναι ακριβώς το πρότυπο του "κυβερνάμε μια διεφραρμένη χώρα" που λένε  οι πολιτικοί μας σε δηλώσεις τους στο εξωτερικό. Όποιος έχει δει την ταινία, μπορεί να έχει διαπιστώσει ότι δεν ισχύει το "Μαζί τα φάγαμε", αλλά το "Μαζί πηδάγαμε " ισχύει 100%.

- Οκ, θα μας ψηφίσουν όσοι  θα ψηφίσουν , αλλά φοβόμαστε πολύ την αποχή.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με τον Κυνόδοντα τα φάγαμε!
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_8553.html#more

ΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΑΙL TOY ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΣΤΟΝ Γ. ΛΑΝΘΙΜΟ
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/e-mail.html#more

Οι ατάκες των Όσκαρ

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html#more