Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πως έφαγε τον Κυνόδοντα το δανέζικο φιλμ

Τον Κυνόδοντα τον έφαγε το δανέζικο φιλμ "  A Better World" που πήρε  το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Το πλάνο έδειξε τον Γιώργο Λάνθιμο , με ένα πλατύ χαμόγελο  που χειροκροτούσε τη νικήτρια Σούζαν Μπίερ που πήγαινε να πάρει το αγαλματίδιο. Την επόμενη φορά, θα το σηκώσουμε το τιμημένο το Όσκαρ.

Ήταν μια απονομή που είχε πολλά στοιχεία να τη θυμόμαστε πέρα από τον Κυνόδοντα. Η εκ των απονεμητών  ¨Ελεν  Μίρερ, είπε την ατάκα της βραδιάς : "Η βραβευμένη μου ερμηνεία σαν "Βασίλισσα," ήταν καλύτερη απο του Κόλιν Φερθ σαν "Βασιλιάς".

Η ατάκα της Μίρεν , συγκρίνεται με αυτήν  του 73χρονου σενεριογράφου του "Ο λόγος  το Βασιλιά"   Ντέιβιντ Σάιντλερ  , που   στα πρώτα λόγια παίρνοντας το Όσκαρ , δικαίωσε την πένα του :


" Ο πατέρας μου έλεγε ότι.... αργώ να πάρω μπρος!".

Είχαμε την αγωνία του Κυνόδοντα και στην  πιο ακατάλληλη στιγμή , ο παρουσιαστής Τζέιμς Φράνκο ντύθηκε... Μέριλιν Μονρόε για να κοντράρει την συμπαρουσιάστρια Αν Χάθαγουέι , που φόρεσε σμόκιν.

Βέβαια μόνο Μέριλιν , δεν ήταν αλλά μπουλούκι κακιάς επιθεώρησης. Έσκισαν και οι δύο όμως στο φίλμ τήης έναρξης, που έκαναν όλους σχεδόν τους ρόλους από τις υποψήφιες ταινίες!

Εκτός συναγωνισμού  ο. άπαιχος...  94χρονος  Κερκ Ντάγκλας, αγνώριστος , με μπαστούνι!

"Ήρθε η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμένατε" για το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου "αν καταφέρω να ανοίξω τον φάκελο!"

Δεν είχαμε ελπίδες  φαίνεται να πάρουμε τον Κυνόδοντα. Ο παρουσιαστής- μεταφραστής της NOVA Γ. Κρασακόπουλος, πρόβλεψε στις στιγμές της απονομής ότι θα το πάρει το μεξικάνικο φιλμ και η παρουσιάστρια Πόλυ Λυκούργου,  δανέζικο, όπερ και εγένετο.

Μας φτάνει που είδαμε τα πλάνα του Κυνόδοντα σε αυτήν τη φαντασμαγορική γιορτή του κινηματογράφου , που θριάμβευσε   ο "Λόγος του Βασιλιά" που πήρε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α' ανδρικού ρόλου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάμε για άλλο Όσκαρ με τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη!
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/blog-post_1489.html

Ποιοι παίρνουν τα ελληνικά Όσκαρ

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/blog-post_6844.html