Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εν τούτω ΙΚΑ...

Καλά, δουλειά δεν έχουμε σε αυτή τη χώρα και τρέχουμε συνέχεια σε ραντεβού; Μόνο 500.000 ραντεβού και μόνο στο ΙΚΑ, έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες ημέρες.


Τι ραντεβού; Τα περισσότερα από τα μισά είναι ραντεβουδάκια, που τα δίνουν γέροι και γριές στα εξωτερικά ιατρεία και τσιλiμπουρδίζουν. Γι αυτό και σωστά ακυρώνονται. Αλλά...
έλα και στη θέση του γέρου και της γριάς, που ντύνονται, είναι έτοιμοι να πάνε στο ραντεβού του ΙΚΑ και του τραβάνε μια απεργία οι γιατροί και θα πρέπει να βρει το έτερον ήμισυ του ΙΚΑ, μετά από πεντέξι μήνες ; Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε. Κυριολεκτικά.

Αναγκάζονται οι γέροι και οι γριές, για να βγουν λίγο έξω , να πηγαίνουν να παίρνουν συνταγές από τους γιατρούς του ΙΚΑ, που κάνουν απεργία, αλλά και υπογράφουν συνταγές στο δρόμο με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος.

Δηλαδή, χιλιάδες γέροι και γριές ξεχύνονται στο δρόμο, με αποτέλεσμα να προκληθεί " ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ" , όπως θα είδατε στους τίτλους των ειδήσεων ή ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΙΚΑ, όπως έγραφε ένα πανό που κρατούσε ένα ερωτευμένο ζευγάρι, γέρου και γριάς συνεταξιούχων του ΙΚΑ