Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Και όμως... Η ανάκαμψη άρχισε !

Πολλοί αν όχι όλοι λοιδώρησαν τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Παπακωνσταντίνου, ότι "η ανάκαμψη άρχισε". Και όμως: η ανάκαμψη άρχισε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κάτι ήξερε παραπάνω και ξεστόμιζε αυτή τη φράση, που έφερε σε όλους τους πολίτες ασυγκράτητα γέλια!

Η ανάκαμψη άρχισε και αυτό αποδεικνύεται και από τα εξής στοιχεία:


 Οι Έλληνες τρέχουν αλαφιασμένοι στις Τράπεζες και σηκώνουν όσα λεφτά έχουν απομείνει. Παλιότερα επικρατούσε η αντίληψη ότι έπαιρναν τα χρήματα για να τα βγάλουν στο εξωτερικό. Μετά η υποψία ήταν ότι άδειαζαν τα βιβλιάρια για να " τρώνε από τα έτοιμα".

Η πραγματικότητα είναι   ότι  και μηδενίζουν ακόμα τα βιβλιάρια για να προλάβουν τα αγαθά της ανάκαμψης που άρχισε! Τρέχουν να ψωνίσουν ευτυχισμένοι από την ανάκαμψη, να μη χάσουν την ανάκαμψη. Δημιουργείται έτσι ένα ντόμινο αγορών , που με τη σειρά του φέρνει ένα τσουνάμι καταναλωτισμού , που δεν έχει προηγούμενο για τη δύναμη και ορμή της , όχι μόνο στη χώρα  μας αλλά και παγκοσμίως.
Αποτέλεσμα: για να μπορούν να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο την ανάκαμψη οι πολίτες, σπάνε ακόμα και τους κουμπαράδες τους , αφού βέβαια όσα είχαν βάλει κάτω από τα στρώματα πέταξαν για αγορές .  Σπάνε ακόμα και τα γουρουνάκια των παιδιών τους. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα,  για το Πάσχα  έχουν σφαχτεί περισσότερα γουρουνάκια, από τα αρνάκια.

Για να μην υπάρχει υποψία ότι δεν θα μείνει κανένας πολίτης έξω από αυτή την ανάκαμψη, δανείζεται ο ένας από τον άλλο, για να απολαύσουν τα αγαθά της. Τουλάχιστον 6 στους 10 δανείζονται ο ένας από τον  άλλον, λέει έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα,  για να μη μείνει κανένας  έξω από το πανηγύρι της ανάκαμψης.

 Είναι τόση μάλιστα η βεβαιότητα για το μέλλον, που δεν δίνει πίσω ο ένας τα δανεικά στον άλλο, αφού η ανάκαμψη που άρχισε , θα φέρει τόσα χρήματα σε όλους, που τα δανεικά θα φαίνονται σε λίγο  μια διαδικασία από το μακρινό παρελθόν, της κρίσης που είχε πλήξει αυτή τη χώρα.

Ναι, η ανάκαμψη άρχισε και ήδη  μας έχει κάνει να ξεχάσουμε  την κρίση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Από το "Ραντεβού με την Ιστορία" στο "Ραντεβού με την Ανεργία"
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/04/blog-post_9291.html#more

Πως οι οδηγοί τρόλει θα γίνονται νοσοκόμες
http://www.blogger.com/goog_1256046952

Συγχωνεύσεις και σε όλα τα μέσα μεταφοράς! Τα ονόματα
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/04/blog-post_4148.html#more

Από το "Ραντεβού με την Ιστορία" στο "Ραντεβού με την Ανεργία"
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/04/blog-post_9291.html#more