Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Πως θα ονομαστεί το Σύνταγμα

Κάθε Κίνημα έχει τη δική του ονομασία. Το Κίνημα Αγανακτισμένων δεν στέκει σαν όνομα γιατί είναι κλοπιράιτ από το ισπανικό.

Ούτε το Κίνημα του Συντάγματος στέκει γιατί παραείναι συντηρητικό και τυπικό και θυμίζει γραμμή μετρό Σύνταγμα - Άγιος Αντώνιος.

Μία λύση θα ήταν να ονομαστεί ...
Κίνημα του Εθνικού Κήπου ή Κίνημα των λέιζερ από τα νέα στοιχεία που είδαμε σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Παρόμοια με αυτά είναι το Κίνημα των Μούτζα- χεντίν από τις μούτζες που πέφτουν προς τη Βουλή ή το Κίνημα «Μ´ Αρέσει» λόγω της προέλευσης από το φέισμπουκ.

Φυσικά μόνο προβοκατόρικο είναι  η ονομασία Κίνημα της Καντίνας, λόγω του μπάρμπεκιου που έχει στηθεί εκεί γύρω. Η διασκευή όμως σε «Κάντηνα» δίνει πολιτική χροιά αφού λες έτσι στον πρωθυπουργό να την κάνει από δω.

Ξ αναλέμε μην αντιγράφουμε ξένες ονομασίες. Ο Μάιος του 68 έγινε, και είναι ένας. Πολύ καλό είναι τα Ιουνιανά που ακούστηκε τελευταία ή τα Σεπτεμβριανά όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές. Οκτωβριανά και Δεκεμβριανά δεν συνίστανται γιατί τα έχουν καπαρώσει άλλοι.

Φυσικά πρέπει να αλλάξει όνομα και η πλατεία Συντάγματος η οποία θα πρέπει να ονομαστεί Πλατεία 5ης Δόσης και η Λεωφόρος Αμαλίας  να μετονομαστεί  σε Λεωφόρο Ανεργίας.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε λίγο ο Χατζηνικολάου θα ρίχνει λέιζερ στα μάτια των πολιτικών!
ΦΠΑ 43% στα λέιζερ!
Θεοδωράκης και Θεο-ντορά- κη
Τι τραγουδούσαν οι βουλευτές στα καίκια στην Κέρκυρα
Ατάκες για τον Εθνικό Κήπο