Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Πεινοσέτ

Aυτό που κάνει τούρμπο τον πρωθυπουργό είναι όταν τον αποκαλούν " Πινοσέτ". Το έκανε γνωστό και στη συνεδρίαση  του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν φώναξε στον  Γιώργο Παναγιωτακόπουλο,  ο οποίος έθεσε θέμα ξένης επικυριαρχίας και απώλειας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας λόγω Μνημονίου:

Η περιγραφή είναι σαφής:
" Ο Γιώργος Παπανδρέου, έξαλλος με την τοποθέτηση Παναγιωτακόπουλου, χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι και φώναζε “Φτάνει πια Γιώργο. Ως εδώ! Τέρμα τα περί κατοχής! Τέρμα τα περί Πινοσέτ!”

Περί Πινοσέτ έχει μιλήσει και ο Τσίπρας στη Βουλή. Γενικά κυκλοφορεί πολύ αυτός ο χαρακτηρισμός. Που είναι όμως άδικος για τον πρωθυπουργό μας.

Ο Αουγκούστο Πινοσέτ ήταν δικτάτορας στη Χιλή, που είχε ανατρέψει την εκλεγμένη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε. Πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Στην κηδεία του υπήρχαν δύο εξίσου μεγάλες νεκρώσιμες πομπές, μια με υποστηρικτές και μια με κατακριτές.

Καμία σχέση δηλαδή ο Παπανδρέου με τον  Πινοσέτ. Μην είμαστε υπερβολικοί ή άδικοι.

Το Πάμε Λουκέτο, λανσάρει τώρα τον χαρακτηρισμό του Γιώργου Παπανδρέου αντί του καταφανώς άδικου " Πινοσέτ" σαν " Πεινοσέτ" και όλοι καταλαβαίνουμε γιατί. Αν διαφωνεί έστω και ένας , να μας στείλει μέιλ!
΅
Ε, να μην αδικούμε συνέχεια τον Γιώργο! Πεινοσέτ, λοιπόν!Που ταπεινωσέτ όλους.


ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ε coli στα φρουτάκια
Το λεξικό βρισιών κατά συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ
¨Οσα παίρνει ο άνεργος
" Διακόπτουμε το έκτακτο δελτίο, για να μεταδοθεί το κανονικό"
Κανό ή τάνκ το ερώτημα στο δημοψήφισμα
Δάκρυσε ο Στραβελάκης στο Μέγκα!
Ατάκες για Μέγκα και Χατζηνικολάου
Σε λίγο ο Χατζηνικολάου θα ρίχνει λέιζερ στα μάτια των πολιτικών!
Τι τραγουδούσαν οι βουλευτές στα καίκια στην Κέρκυρα