Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Το τρέιλερ της βραβευμένης ταινίας στη Βενετία , που γυρίστηκε στα Άσπρα Σπίτια

Τρέμετε Δανίκα, Τιμογιαννάκη, Ιάσονα! Ελάτε, έχουμε και προτάσεις κινηματογραφικές! Ομως έχουν λίγο «τοπικιστικό» χαρακτήρα! Είναι ένα φιλμ γυρισμένο στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, που το pamelouketo έχει πολλά στοιχεία που το συνδέουν.

Η ταινία όμως, είναι ταινιάρα! Λέγεται « Attenberg», την υπογράφει η Αθηνά Τσαγκάρη, και η πρωταγωνίστρια, Αριάν Λαμπέντ  πήρε το βραβείο ερμηνείας στο 67ο Φεστιβάλ Βενετίας!

Η ταινία πάντως συζητείται πολύ στο διαδίκτυο, σαν « η ταινία με το φιλί που ...
θα σοκάρει». Ένα στιγμιότυπο, θα δείτε και στο βίντεο. Μάλλον όμως δεν είναι αυτό, για το οποιο πήρε βραβείο σε κοτζάμ Βενετία!


Θα ..
κάνει πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου και όπως είπαμε , γυρίστηκε στα Άσπρα Σπίτια , αλλά και μέσα στο εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Στο τρέιλερ, όσοι είναι από τα μέρη, θα δουν πολλά γνωστά τοπία, στην παραλία, στα γήπεδα, από παντού.
Στην ταλαντούχα, όπως λένε όλοι. Αθηνά Τσαγκάρη, διέθεσε το ΑΛΟΥΜΊΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, όλα τα μέσα για να γυριστεί . Αυτό δεν το λέμε για διαφήμιση, μας το είπαν ο άνθρωποι τους, όταν πήγαμε πριν λίγο καιρό με το «¨Ελλάς Πάμε Λουκέτο» στα Άσπρα Σπίτια ( και σκίσαμε κι εκεί βέβαια.Μετρόφρονες πάντα! ).

 Μάλλον όμως στα Άσπρα δεν θα το δουν ποτέ το έργο, αν και άξιζε ακόμα και η πρεμιέρα να γίνει εκεί. Όμως δεν έχει σινεμά! Δηλαδή...  έχει, το Σινέ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, που είναι πραγματικά εκπληκτικός χώρος, αλλά είναι κλειστό γιατί δεν πάει κόσμος και γίνονται σποραδικά διάφορες εκδηλώσεις.

Λοιπόν, πρόταση στο Μυτιληναίο, να ανοίξει το σινεμά, να πληρώσει δηλαδή για να ανοίξει, και να παιχτεί κι εκεί στην πρεμιέρα η βραβευμένη ταινίαή η να γίνει η αβάν πρεμιέρ  με τους πρωταγωνιστές. Διαφήμιση θα γίνει και στην ταινία και στο Αλουμίνιο,αλλα το κυριότερο οι κάτοικοι  και οι εργαζόμενοι από τα γύρω μέρη να δουν την ταινία.