Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η τρίτη δόση γίνεται… μακρύτερη!

Πανηγύρια σήμερα στις Βρυξέλλες. Βρήκανε και τη μέρα. Η τρίτη δόση του δανείου στην Ελλάδα θα δοθεί τον Ιανουάριο - και όχι το Δεκέμβριο, όπως ήταν προγραμματισμένο. Άρα η τρίτη δόση γίνεται … μακρύτερη. Για τέταρτη δόση, μάλλον δεν το συζητάμε. Το λέμε κομψά, για να μη σας τρομάξουμε!

Από την κυβέρνηση έχουνε χιούμορ και λένε ότι...
 η καθυστέρηση να πάρουμε τη δόση, γίνεται λόγω των… γιορτών των Χριστουγέννων και της γραφειοκρατίας(!). Πιο… ψαγμένοι και φιλύποπτοι, όπως στο pamelouketo, λένε ,ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να πάρει η κυβέρνηση σκληρότερα μέτρα και να ξεπεράσει την προεκλογική δήλωση ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα. Αρα θα πληρώσουμε τον Σγουρό και τον Καμίνη. Ο Μπουτάρης έχει δουλειά, γιατί θα γυρίζει την τσόντα που παίζεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ , όπου ακούμε Πορτοσάλτε, Βουλαρίνο , Γιάννη Σιδέρη  και Μπάμπη ακατάπαυστα, ότι η αναβολή της τρίτης δόσης ήταν γνωστή και έγινε για «τεχνικούς λόγους», διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ταμειακό πρόβλημα το Δεκέμβριο. Μα κανένα, συμπληρώνουμε εμείς. Εδώ την Πρωτοχρονιά, θα κάνουμε δώρα εμείς στον Αϊ Βασίλη!

Από τις Βρυξέλλες λένε ότι είμαστε μπαχτατζήδες και δεν έχουμε πληρώσει την τελευταία δόση . Μην τρέχετε στα σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση λέει ότι είναι «τεχνικό θέμα». Την πιστεύουμε! Το Χρηματιστήριο χάνει 1, 40 % από +0, 80%, στις 12.45. Θα γιορτάσουμε και το 1000 στα σπρέντ εντός της ημέρας.

Η κυβέρνηση υπόσχεται  ότι το Δεκέμβριο, θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις . Για το δώρο Χριστουγέννων δεν μας λέει τίποτα. Θα στολίσουμε αντί για χριστουγεννιάτικα δέντρα, μάλλον τον Παπακωνσταντίνου.

Στις Βρυξέλλες λένε « είτε εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας παίρνοντας και νέα μέτρα, κόβοντας πλέον και σάρκα από τους Έλληνες, είτε ξεπληρώστε μόνοι σας τις υποχρεώσεις σας" . Σάρκα δεν υπάρχει όμως στους Έλληνες , γιατί έχουν γίνει πετσί και κόκκαλο από την τρόικα και είμαστε ακόμα στην αρχή. Πάντως Σγουρό έχουμε, αλλά θα έχουμε μάλλον και χρεωκοπία.