Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγουν σαμπάνιες στο υπουργείο Εργασίας

 Στο υψηλότερο επίπεδο της 10ετίας η ανεργία!



Άνοιγαν σαμπάνιες σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, αφού η ανεργία εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας . Ο θόρυβος από τις σαμπάνιες σκέπαζε τους θορύβους από το δρόμο και ήταν ένας επιπλέον λόγος για πανηγυρισμούς .

Στο 12,4% , λοιπόν, εκτοξεύθηκε η ανεργία για το τρίτο τρίμηνο του 2010, διαμορφώνοντας το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Όμως ακόμα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε το ...
 100% ανεργία , οπότε δεν θα έχουμε να φοβόμαστε και τίποτα,αφού θα έχουμε απολυθεί όλοι.

Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του 2010 οι απασχολούμενοι έφτασαν τα 4.402.931 άτομα και οι άνεργοι τα 621.938 άτομα, αλλά κάθε λεπτό προστίθενται και νέοι, άνεργοι για αυτό πρέπει να ανοίξουμε και άλλη σαμπάνια

Οι γυναίκες, σαν σιγανοπαπαδιές, κατέχουν πρωτιά στην ανεργία καθώς το ποσοστό τους ανέρχεται σε 16,1%, σε αντίθεση με τους άνδρες που φτάνουν το 9,7%. Αυτό είναι απαράδεκτο γιατί οι άντρες λουφάρουν και πάνε και δουλεύουν, με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται ταχύτερα ο αριθμός των ανέργων.

Από το σύνολο των ανέργων, το 87,0% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση, το 53,9% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, και το 36,3% ζητά πλήρη αλλά και στην ανάγκη μερική απασχόληση κι ας είναι και δύο λεπτά.