Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Τσιρότοοοοοοοοο!

 
Μεγάλο θέμα ξέσπασε μεταξύ Παπανδρέου - Ψυχάρη. Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που υπάρχει ακόμα, κατονόμασε τον γνωστό εκδότη ότι τον ανέτρεψε γιατί δεν τούδωσε δάνειο 10 εκ ευρώ, που ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα και του τηλεφώνησε ο διοικητής της κ. Ράπανος για να το εγκρίνει ή να του πει ευγενικά ότι δεν εγκρίνεται.
Ο κ. Ψυχάρης απάντησε μέσω του Μέγκα για να δώσει την αποκλειστικότητα και  συμφώνησε με τον κ. Παπανδρέου ότι
έτσι  έχουν γίνει τα πράγματα , αλλά πρόσθεσε ότι τον έβαζε ο ΓΑΠ από την πίσω πόρτα του Μαξίμου, και διερωτήθηκε τι είναι αυτό που του ζήτησε ο κ. Παπανδρέου, που το ήξερε ο κ. Ψυχάρης, αλλά ρωτούσε εμάς.
Τα γεγονότα προκάλεσαν ποικίλες συζητήσεις στην μπλογκόσφαιρα που έψαχνε για θέμα και όλοι συμφώνησαν ότι ήταν πρωτοφανέρωτα αυτά που ειπώθηκαν και δεν ήξερε κανένας ότι οι κυβερνήσεις δίνουν θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, τα οποία δεν ζητάνε ποτέ δανεικά και αγύριστα.
Για να δούμε αύριο, όμως,  πώς θα χειριστεί το θέμα Ψυχάρη - Παπανδρέου η Ελεονόρα Μελέτη  για να τοποθετηθούμε κι εμείς  αναλόγως.
Η Πίσω Πόρτα , όμως που είπε ο κ. Ψυχάρης, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και έγινε αντικείμενο ενδιαφέροντος. Ένα σχολείο  μάλιστα έκλεισε εκδρομή τη Δευτέρα να επισκεφθεί την "Πίσω πόρτα του Μαξίμου". Την Κυριακή  πάντως μαζί με το ΒΗΜΑ,  θα υπάρχει  το dvd " H Πίσω Πόρτα" του Γ. Τσεμπερόπουλου.  
Τα πράγματα είναι γενικά απλά με το θέμα  : Η πίσω πόρτα του Μαξίμου είναι αυτή που βλέπουμε σαν μπροστινή . Η μπροστινή είναι αυτή που δεν βλέπουμε από πίσω. Φήμες λένε, ότι όταν ρώτησε τον κ. Παπανδρέου ο κ. Ράπανος, αν θα δώσει δάνειο στον κ. Ψυχάρη, ο κ. ΓΑΠ του απάντησε απότομα : " Να του δώσεις ένα π@πάρι" .
Ο Παπανδρέου όμως, πρέπει να τονίσουμε, ότι είναι αμείλικτος σε θέματα διαφάνειας , αφού έχει απορρίψει και ένα δικό του δάνειο και 15 του αδελφού του.
Τα θέματα αυτά παραμέλησαν άλλα θέματα, όπως της παραίτησης του κ. Παπανδρέου, για την οποία χέστηκαν όλοι και δεν ασχολήθηκαν καν , ενώ είχαμε και το θέμα της δυαρχίας του ΠΑΣΟΚ που πήγε άκλαφτο. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό, ότι ο Βενιζέλος είναι δυαρχία από μόνος του.
Ο Παπανδρέου στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκε με ένα τσιρότο στο μάγουλο , που είχε πάρει δανεικό από τον κ. Ράπανο και θα το παραδώσει στους διαδόχους του, που θα αναφωνήσουν  όπως η Σαπφώ Νοταρά:" Τσιρότοοοοοοοοο!"