Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μίλησε ο Καραμανλής: "Αηδονόγλωσσες (φιλέτο κοτόπουλο), σουβλάκια του Μουγγού (φιλέτο ψαρονέφρι) και σις κεμπάπ γιαουρτλού"

 «"Φέρε λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα. Πρέπει να χωνέψουμε!"


Μας συγχωρείτε για τον ατελείωτο τίτλο, που είναι ρεκόρ τεράστιου τίτλου στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο. Πώς να χωρέσουν όλα τα φαγιά που καταβρόχθισε ο Καραμανλής πριν λίγες μέρες, όταν κόντεψε να σκάσει στην κυριολεξία, σε ταβερνάκι στον Αλιμο;

Το περιστατικό περιγράφει η σημερινή Real Νews , που την αγοράσαμε για την Βίσση και τα «νυχάκια», γιατί δεν μας έστειλε τελικά το σιντί της ο Χατζηνικολάου. Αλλά τελικά όλα τα λεφτά σήμερα είναι ο Καραμανλής. Μπορεί στον τίτλο η κυριακάτικη εφημερίδα να λέει ότι ο Παπανδρέου βάζει στο τραπέζι το πιστόλι, αλλά ο Καραμανλής έβαλε στο τραπέζι καμιά 30αριά πιάτα και έγινε της διακαναλικής. Κύριε Χατζηνικολάου, συγχαρητήρια για το λεπτομερές ρεπορτάζ, που θα αναλύσουμε εμείς.

Σκηνικό, Αλιμος, περασμένη Πέμπτη, ταβέρνα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μπακαλόγατος». Η.. « Μπαχαλόγατος» ( καλό, ε;)

Ο Καραμανλής και η παρέα του..
 ήθελαν να καθίσουν στον κήπο του Μπακαλόγατου, αλλά έπιασε μια καταραμένη βροχή. Που όμως δεν χάλασε τα γαστριμαργικά σχέδια. Σιγά μην έφευγε ο Κωστάκης. Και με παγόδα αν χρειάζονταν θα έτρωγε ακόμα κι έξω.

Το μαγαζί σημειώνει το ρεπορτάζ φημίζεται για τα περίεργα και ευφάνταστα ονόματα που δίνει στα πιάτα του η περιέργειά του να μάθει τα πάντα χτύπησε "κόκκινο". Την φαντάζεστε την σκηνή με το γκαρσόνι να λέει τα πιάτα και τον Καραμανλή να έχει χυθεί στο πάτωμα;

Το μενού τελικά είχε τα πάντα, από ψάρι μέχρι κρέας, από τσιπούρα μέχρι κεμπάπ. Εκεί όμως που τα πιρούνια άναψαν ήταν στην Αγία Τριάδα ( Ποια είναι η Αγία Τριάδα, καλέ, στο ταβερνείο;»

Η αγία Τριάδα είναι ο τίτλος της ανάρτησης: Σημαίνει: "Αηδονόγλωσσες (φιλέτο κοτόπουλο), σουβλάκια του Μουγγού (φιλέτο ψαρονέφρι) και σις κεμπάπ γιαουρτλού, όλα σε ένα πιάτο!

Ποιος είδε τον Καραμανλή και δεν τον φοβήθηκε όταν χίμηξε στο πιάτο. «Κελαηδούσε» τις αηδονονόγλωσσες τη μια μετά την άλλη! Το «σις κεμπάμ γιαουρτλού» , έγιναν «σιξ κεμπάπ» . έξι δηλαδή. Ως και τα «σουβλάκια του Μουγγού» μίλησαν από αυτά που έβλεπαν!

Το ρεπορτάζ όμως είναι πληρέστατο για το επόμενο πιάτο, γιατί άνοιξε η όρεξη του Καραμανλή. « Τσίπουρα και τσιπούρες αλλά και ψητά λαχανικά». Ψητά λαχανικά, όμως, στη θράκα, έτσι; Και στη σούβλα, φανταζόμαστε.

Φυσικά όλα αυτά ήταν το ορντέβρ, γιατί « περνούσαν οι ώρες και τα πιάτα πήγαιναν και έρχονταν».

Η υπόλοιπη παρέα βέβαια είχε σταματήσει να τρώει προ ωρών και ο Καραμανλής έτρωγε "σόλο". Αυτό το λέμε εμείς,  γιατί τον έχουμε δει με τα μάτια μας, όταν έκανε το ρεκόρ με τους 69 κεφτέδες.

Και ενώ όλοι οι άλλοι ήταν σκασμένο στην κυριολεξία από το φαγητό, ξαφνικά ακούστηκε ο Κώστας Καραμανλής να φωνάζει στον γκαρσόνι: : "Φέρε λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα. Πρέπει να χωνέψουμε!"

Λιποθύμησε το γκαρσόνι, πάλι λέμε εμείς, αλλά επιβεβαιώθηκε gγιατί  έμαθε κι αυτός την ρήση του pamelouketo: « Δεν κινδυνεύει ποτέ να σκάσει ο Καραμανλής από το φαγητό, αλλά το φαγητό από τον Καραμανλή»