Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το παιχνίδι στη Bαρκελώνη και το "παιχνίδι" στο Λουξεμβούργο!


Δύο μεγάλα παιχνίδια έγιναν ταυτόχρονα στις  7 το βράδυ της Παρασκευής , αλλά εμείς πήραμε χαμπάρι το ένα μόνο.

Είχαμε το παιχνίδι και το  θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί της Σιένα   που έγινε  στη Βαρκελώνη και το "παιχνίδι"  με το γερμανικό  περιοδικό Σπίγκελ που έγραψε ότι σε μυστική σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο,   η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ  και επιστρέφει  στη δραχμή!

 

Ο  Παναθηναϊκός ξεκίνησε ...









επηρεασμένος φαίνεται και έχανε από τη Σιένα. Μετά έγιναν αλλεπάλληλες διαψεύσεις από το δικό μας υπουργείο Οικονομίας Γιούνκερ κλπ, και ... ανέβηκε ψυχολογικά ο Παναθηναϊκός στο β` και σάρωσε τη Σιένα!

Τα λέμε απλουστευμένα και προσπαθούμε χιουμοριστικά, γιατί κάθε Παρασκευή έχουμε ένα ΅τρομοκτικό μέιλ" χρεωκοπίας. . Αυτή τη τη φορά ήταν ιντερνετική ανάρτηση, που είχε περισσότερη επίδραση στο εξωτερικό γιατί εμείς είμασταν.... απορροφημένοι στον ημιτελικό.


Για όσους έκαναν ζάπινγκ στα άλλα κανάλια, το Μέγκα αναφέρθηκε ελάχιστα στο δελτίο του για να μη μας ανησυχήσει και μίλησε για " προβοκάτσια" και κάπως μεγαλύτερη έκταση ΄έδωσε ο ΑΝΤ1 .

Το δημοσίευμα του Σπιγκελ έγραφε ότι "λόγω της τεταμένης κατάστασης έχει επιβληθεί άκρα μυστικότητα για τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Συμμετέχουν μόνον οι υπουργοί Οικονομικών συνοδευόμενοι από έναν μόνον συνεργάτη τους. Εκ μέρους της Γερμανίας συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υφυπουργός Jurg Asmussen".

Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια, ζάπινγκ και ξααγυρίσαμε να δούμε τους πανηγυρισμούς Ομπράντοβιτς και παικτών, Φαίνεται ότι η συνάντηση του Λουξεμβούργου θα γίνει όπως λέγεται, χωρίς όμως να συζητηθεί κατά κανένα τρόπο αποχώρηση του Παναθηναϊκού, με συγχωρείτε της Ελλάδας από το ευρώ. Όσο αφορά το ευρωπαϊκό είμαστε βέβαιοι ότι θα το σηκώσει  η Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, μας συγχωρείτε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη.


Δηλώσεις από τους ... δύο αγώνες:


ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ.
Τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν προβοκάτσια, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και του Ευρώ και υπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια"

ΦΩΤΣΗΣ Δεν θα μπορούσαμε ν’ αφήσουμε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να πάμε στον τελικό» και τόνισε πως «ελπίζουμε εκεί να χαρίσουμε ακόμα μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο. δεν παίζαμε καλά εκείνη τη στιγμή, όμως ήμασταν σίγουροι ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι -όπως και το κάναμε τελικά».

ΔΝΤ
Ουδέν σχόλιο ( και για τους δύο αγώνες;).

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ Μπορεί πολύς κόσμος να φοβήθηκε την ήττα, αλλά εγώ δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο. Πιστεύω στην ομάδα μου, οι παίκτες μου ξέρουν πώς να παίξουν σε ένα τέτοιο ματς. Στο πρώτο μέρος χάσαμε πολλά ριμπάουντ, αλλά στο τρίτο η Σιένα πήρε μόνο ένα επιθετικό. Είχαμε σωστές αποφάσεις

WALL STREET JOURNAL
«Σε αντίθεση με ό,τι αναφέρει στη διαδικτυακή του έκδοση το γερμανικό Spiegel, η συνάντηση δεν είχε προγραμματιστεί για να συζητηθεί αίτημα της Ελλάδας να εγκαταλείψει την ευρωζώνη»

ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ
" Πιστεύω ότι το ματς κρίθηκε στην αρχή του β` μέρους όπου και οι δυο ομάδες έκαναν μουδιασμένο ξεκίνημα. Εμείς χάσαμε τον ρυθμό, κάποια καλάθια εύκολα, δεν βγήκαμε στον αιφνιδιασμό και χάσαμε το ματς. Όταν μια ομάδα χάνει ρυθμό και ισορροπίες της χάνει το ματς».
Πλέον είμαι με τον Παναθηναϊκό. Είναι ελληνική ομάδα, είμαστε όλοι μαζί του και μακάρι να τη σηκώσει».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η κυβέρνηση του Βερολίνου διαψεύδει τις πληροφορίες περί συζητήσεων για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Το σχετικό δημοσίευμα του Spiegel online διέψευσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι "δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ουδέποτε ετέθη τέτοιο θέμα προς συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

ΠΆΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ
Πάμε Παναθηναικάρα να σηκώσουμε το έκτο!

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι είπαν στην ταβέρνα Παπανδρέου- Χατζηνικολάου - Κωστόπουλος
9 νέες ατάκες για την κρίση