Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η φουστανέλα του Δ. Κοντογιάννη!

Η ζέστη δεν μας πτόησε τις προηγούμενες μέρες! Οι θερμοκρασίες στο Στείρι ήταν ψηλά και  όπως μπορείτε να δείτε και δεξιά, είναι  σχετικά ψηλά και αυτή την ώρα, αλλά οι πρόβες συνεχίζονται δυνατά. Σε λίγες μέρες θα γίνονται στο χώρο της παράστασης , στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, στην τελική ευθεία για τις 10 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει ταυτόχρονα το ανέβασμα και… κατέβασμα του « Ελλάς, πάμε λουκέτο».
Πάνω στη σελίδα, βλέπουμε πώς θα είναι το βασικό θέμα του σκηνικού μας. Ο ΔΝΤιτανικός βουλιάζει υπό την αδιαφορία των πολιτικών μας… Ο Γιώργος Παπαδήμος με την πολύ καλή αισθητική του το δημιούργησε και τον ευχαριστούμε! Η εικόνα αυτή έγινε βασικό θέμα στο παρόν blog της παράστασης , που έφτιαξε και βελτιώνει κάθε μέρα ο Δημ.  Λαγός και μας έφερε γούρι.

Πάρα πολλά site από την Αθήνα, έγραψαν για την παράστασή μας, με την πρωτιά να κάνει το πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας,   press-gr. Μπορείτε να δείτε δεξιά στα στατιστικά, πόσοι πολλοί μας επισκέφτηκαν σε τρείς μέρες  από κάθε μέρος της Ελλάδας. Αθήνα, Θεσσαλονίκη , Κόρινθος, Λαμία, Χαλκιδική κλπ. Μέχρι και από τις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε αναγνώστη! Αλήθεια, ποιος είναι αυτός  που μπήκε από τις ΗΠΑ;  Θέλει να έρθει να δει την παράσταση; Ας μας στείλει mail, για να του κρατήσουμε τιμητική θέση !
 Εμείς πάντως από την Τρίτη και μέχρι και την Κυριακή  θα τρέξουμε να πιάσουμε θέση στις 6ήμερες  πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς του Στειρίου και έχουν κάθε φορά μεγάλη επιτυχία. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων , μπορούμε να τα δούμε από το blog του Εκπολιτιστικού Συλλόγου   και τα άλλα blog του χωριού, που τα βλέπουμε δεξιά από το κείμενο αυτό.
Τώρα, η .., εν Αθήναις ομάδα της παράστασης, για να μη ξεφύγει από το κλίμα,  παρακολούθησε το Σάββατο το βράδυ στο θέατρο του Αττικού Άλσους,  την επιθεώρηση του Θεσσαλικού Θεάτρου «Οι Αγαπητικοί της Βοσκοπούλας» , σε κείμενα Λάκη Λαζόπουλου, Μιχ.Ρέππα- Θαν. Παπαθανασίου, Κώστα Τσιάνου, Άννας Χατζησοφιά . Η σκηνοθεσία ήταν του Κώστα Τσιάνου,  με ένα συνδυασμό παλαιότερων και νέων ηθοποιών . Ήταν όλοι τους καταπληκτικοί και αποθεώθηκαν από τους θεατές σε ένα θέατρο που δεν έπεφτε καρφίτσα! Κλείνει φέτος 35 χρόνια το Θεσσαλικό θέατρο, που ξεκίνησε κάπως σαν εμάς, με ερασιτεχνικές παραστάσεις , κυρίως επιθεώρησης.
 Άλλα  νέα από την  παράστασή μας, είναι ότι τον Θανάση Αποστόλου μέσα σε όλα που τον έχουμε φορτώσει, τον κάναμε και ..ενδυματολόγο . Ελπίζουμε να μην τον έχουν μάθει στην  τράπεζα που δουλεύει ! Από την  άλλη πλευρά, ο  Δημήτρης Κοντογιάννης, δεν κάθεται ήσυχος! Μπήκε στο στούντιο και   ξανατραγούδησε  τα  «δημοτικά της κρίσης» για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα! Πριν λίγες μέρες ήρθε στο Στείρι να μας δει και ζήτησε να δοκιμάσει  τη.. φουστανέλα την οποία θα φοράει στην σκηνή. Όπερ και εγένετο, με τον τρόπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης  όμως είναι τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου. Στο χωριό βρίσκεται  από την Αθήνα, ο  φωτογράφος της παράστασης Θοδ. Μπέλλος και θάχουμε σίγουρα καλό φωτορεπορτάζ στις επόμενες αναρτήσεις μας.
 Και όπως κάθε φορά κλείνουμε με ένα τραγούδι από την επιθεώρησή  μας «Ελλάς, πάμε λουκέτο»