Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πάμε Τζιαμπάο;

«Πάμε Τζάμπο» είναι η διαφήμιση, αλλά η Ελλάδα «πάει Τζιαμπάο». Είναι το όνομα του Κινέζου πρωθυπουργού, που βρέθηκε στη χώρα μας και δέχτηκε ένα σωρό προτάσεις για να κάνει αγορές.

Για να μη θίξει τον ομόλογό του κ. Παπανδρέου, αγόρασε 5 δις ομόλογα και δέχτηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, γνωστού για το χιούμορ του, που του είπε ότι θα είναι κερδοφόρα.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στη Βουλή μας, όπου τον πήγε ο κ, Παπανδρέου για να την σπάσει στον κ. Σημίτη που είναι σε κόντρα για την Εξεταστική. Εκεί ο κ. Τζιαμπάο έκανε τη δήλωση της χρονιάς , αφού είπε ότι το περασμένο βράδυ στο επίσημο δείπνο βούτηξε ψωμί μέσα στο...
 λάδι για πρώτη φορά στη ζωή του, έκανε δηλαδή τη γνωστή παραδοσιακή «παπάρα» και έμεινε κατενθουσιασμένος. Μια παπάρα να κάνει κάθε Κινέζος , σώθηκε η χώρα μας, τόνισε ο κ., Παπακωνσταντίνου.

Οι "παπαριές" συνεχίστηκαν αργότερα όταν ο Κινέζος πρωθυπουργός οδηγήθηκε στο μουσείο τη Ακρόπολης και κάθισε σε ένα τραπέζι στην καφετέρια με δυο Έλληνες επισκέπτες. Όταν όμως του είπαν ότι ο καφές κάνει 5 ευρώ, είπε ότι δεν θα τον αγοράσει και να ψάξουν να βρουν αλλού μαλάκες.