Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δυστυχώς τελειώνουν τα έργα στον ΗΣΑΠ

Χαρούμενες είναι οι ειδήσεις από τον ΗΣΑΠ. Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες θα συνεχιστεί μόνο για τρεις μήνες ακόμα και ο ΗΣΑΠ ζητάει την κατανόηση των επιβατών μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί θα τελειώσουν τα έργα.

Έως τότε δυστυχώς αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσυγχρονισμού του δικτύου, δηλαδή μόνο με καθυστέρηση 18 μηνών.

Έτσι θα χάσουμε τις σκηνές μετεπιβίβασης από τον ηλεκτρικό στα λεωφορεία και πάλι στον ηλεκτρικό, μετά στο μετρό, μετά στον προαστιακό και μετά τέρμα στο Φάληρο ή στην Κηφισιά.

Είναι πραγματικά ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Οι επιβάτες ...
κατεβαίνοντας από τον ηλεκτρικό σέρνουν τις βαλίτσες και τα καλάθια και διαγωνίζονται ποιος θα φτάσει πρώτος στο λεωφορεία, ενώ ορισμένοι κάνουν σούζες με τα αναπηρικά αμαξίδια.

Δυστυχώς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Ειρήνη - Άνω Πατήσια απομένουν πλέον οι εργασίες σε επιμέρους τμήματα, των οποίων η λειτουργία θα διακόπτεται μόνο το σαββατοκύριακο . Έτσι θα χάσουν την εμπειρία οι επιβάτες τις άλλες μέρες της εβδομάδας.

Οι επιβάτες είναι επίσης ευχαριστημένοι που πάνε με δυόμιση ώρες καθυστέρηση στη δουλειά , γιατί δουλεύουν δυόμιση ώρες λιγότερο και δεν βλέπουν τα μούτρα του σκληρού εργοδότη τους.

Σήμερα 5 Οκτωβρίου θα παραμείνει κλειστό το τμήμα Άνω Πατήσια-Ειρήνη, για το οποίο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ15. Η γραμμή αυτή ονομάζεται έτσι γιατί τα λεωφορεία αυτά χωράνε επί 15 φορές τα άτομα που θα χωρούσαν με κανονικές συνθήκες.