Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Κατάλληλο και για επιγραφή σε γκαράζ, το νέο σήμα της ΝΔ


Η αφαίρεση και ιδιαιτέρως η αφαίρεση ψηφοφόρων , η  υψηλή αισθητική του αποτελέσματος  που δένει με την   καντίνα που βρίσκεται έξω από τα νέα γραφεία της ΝΔ και τα χρώματα που δένουν με το πάτωμα, είναι η άποψη γνωστού καλλιτέχνη και ταπετστέρη , στο Πάμε Λουκέτο.

Το νέο σήμα της ΝΔ, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαράς. Αμέσως επικοινωνήσαμε με το γνωστό καλλιτέχνη  εικαστικό, χαράκτη, ντιζάινερ  και  ταμπελά  κ. Πάνο Λουκέτο, που μας έκανε την κριτική του για το νέο σήμα, που ακολουθεί. Τον ευχαριστούμε και διαβάστε την κριτική του :

Η αφαίρεση είναι αυτό που κυριαρχεί στο νέο σήμα  και ιδιατέρως η αφαίρεση ψηφοφόρων , που μόλις το βλέπουν φεύγουν τρέχοντας.
Αυτό αντισταθμίζεται από την προσθετικότητα πολυποίκιλων στοιχείων, αφού δένει η υψηλή αισθητική του αποτελέσματος.  με την   καντίνα που βρίσκεται έξω από τα νέα γραφεία της ΝΔ και την εκφαντικότητα της γραβάτας του νέου εκπροσώπου κ. Μιχελάκη.

Επίσης διακρίνουμε, πέραν της  διαφάνειας , της πρωτοπορίας και της σιγουριάς, μια αισθαντική προέκταση του παλ χρώματος που απουσιάζει, με τις διακυμάνσεις  και διαβαθμίσεις του  έντονου μπλε έως τα θαλασσί τα ματιά σου, που διακρίνουμε στις λέξεις  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, γιατί θάλασσα είναι τα μάτια του κ. Γιακουμάτου, και συνταιριάζονται αρμονικά με τις κάλτσες του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο και την Συγγρού.

Κυριαρχεί  το κεραμιδί χρώμα, που δεμένο με μια πινελιά πράσινο του ΠΑΣΟΚ, όπως διακρίνετε, το κάνει να μοιάζει με το άγαλμα του δρομέα του Βαρώτσου , γιατί και οι τελευταίοι οπαδοί της ΝΔ, μόλις το δουν θα φύγουν τρέχοντας..

Γενικά , πέραν της αφαιρετικότητας, που είναι το βασικό θέμα του ταμπλό, αυτό που κυρίως το χαρακτηρίζει και αποπνέει , είναι ότι τον πυρσό δεν τον βλέπουμε, αλλά ότι τον φανταζόμαστε και αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς για το πάτωμα.

Κατάλληλο και για επιγραφή σε γκαράζ.