Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

«Μεγάλη Παρασκευή» σήμερα ή « Παρασκευή» σκέτη;

Όσοι πιστεύετε ότι σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή κάνετε μεγάλο λάθος. Πολύ μεγάλο θα προσθέταμε. Την πατήσαμε κι εμείς εδώ στο Πάμε Λουκέτο και ετοιμαζόμασταν να πάμε άλλοι στα χωριά μας, άλλοι στην Κέρκυρα, άλλοι στην Καραϊβική.

Λίγο πριν φύγουμε όμως τυχαία είδαμε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ότι σήμερα είναι Παρασκευή «σκέτη» και όχι Μεγάλη Παρασκευή, όπως λανθασμένα πιστεύαμε όλοι.

Στην αρχή πιστέψαμε ότι ....
είναι τυπογραφικό λάθος της λατρεμένης μας εφημερίδας που είμαστε φανατικοί αναγνώστες, μπήκαμε στο διαδίκτυο κι εκεί δεν είδαμε πχ Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Πέμπτη κλπ αλλά Τρίτη, Τετάρτη,Πέμπτη κλπ, οπότε συνειδητοποιήσαμε το τραγικό μας λάθος.
Που έγινε τραγικότερο όταν είδαμε ότι το φύλλο  ήταν Παρασκευής - Σαββάτου και όχι Μεγάλης Παρασκευής και Σαββάτου. Πήραμε  ανάστατοι το ταξιδιωτικό μας πρακτορείο και ακυρώσαμε τα ταξίδια μας, με το πρακτορείο να είναι ανάστατο επίσης ,  γιατί όλοι οι πελάτες αντιλήφθηκαν ότι δεν είναι Πάσχα αλλά μια κανονική Κυριακή γι αυτό ακύρωναν  ομαδικά τα εισιτήρια  για το Ντουμπάι.

Τα συνδέσαμε αυτά  με το γεγονός που απαγόρευσε ο κ. Καμίνης να λέμε «Χριστός Ανέστη» αλλά «αλλάχ καμίν αχμπάρ» και ήρθε και έδεσε το πράγμα.

Φυσικά να τονίσουμε ότι δεν είναι λάθος τυπογραφικό της Ελευθεροτυπίας η σημερινή «Παρασκευή» γιατί ευκαιρία θέλουν στα μήντια για λάθη αυτή την εποχή να απολύσουν κόσμο.Το αντίθετο πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει συμβεί. Να έχει τυπωθεί πχ «Μεγάλη Δευτέρα» και να τόχουν προλάβει στο τσακ στο τυπογραφείο πριν το μεγάλο και μοιραίο λάθος.

Και επιβεβαιώνεται αυτό περί λάθους και από το κείμενο αυτό, που πάνω δεξιά, γράφει φαρδιά - πλατιά Παρασκευή υπακούοντας στα αυτοματοποιημένα συστήματα της Gooogle και της Ελευθεροτυπίας...

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περικοπές και στα 12 Ευαγγέλια!
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/04/12.html#axzz1K9j4BoVG

Περικοπές και στα 12 Ευαγγέλια!
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/04/12.html#axzz1K9j4BoVG