Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Η τελετή λήξης ( κυριολεκτικά) ενός σχολείου...

Έκλεισαν τα σχολεία ,αλλά αυτό δεν είναι αφορμή για πολλά από αυτά να χαρούν οι μαθητές τους τις διακοπές. Το αντίθετο μάλιστα.  Οι αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις σε όσα σχολεία εξολόθρεψε η Διαμαντοπούλου , δεν είχαν μόνο το σύνηθες συγκινησιακό κλίμα , αλλά ήταν "κηδείες" σε όλη την Ελλάδα.
Στιγμιότυπα δεν είδαμε πουθενά από  κανένα κανάλι για κανένα σχολείο που τόφαγε η μαρμάγκα, γιατί ..ήταν  απασχολημένοι με τα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ( μπαίνει και άλλη λέξη  εδώ , που ταιριάζει  πολύ καλύτερα ) και με όσα γίνονται με τον Βενιζέλο ( κάνει ωραία ρίμα  με μια άλλη λέξη ο αντιπρόεδρος για συνθήματα ).
Ένα από τα θύματα της σχολικής σφαγής, είναι και το δημοτικό σχολείου Στειρίου Λιβαδειάς . Που υπάρχει μόνο πια σαν κουφάρι  κτιρίου. Όλο το χωριό ήταν εκεί και οι μαθητές έδωσαν αποχαιρετιστήρια παράσταση και όπως διαβάζουμε στο τοπικό μπλογκ  sogal-stiri.blogspot.com  " στην κοινή αποχαιρετιστήρια ομιλία των μαθητών της έκτης τάξης, το ήδη έντονο συγκινησιακό περιβάλλον "χτύπησε ζενίθ".


Τι είναι όμως τα κλάματα των μαθητών - μεταναστών στο Δίστομο πια  και η απελπισία των γονιών, μπροστά  στη σωτηρία της πατρίδας!


Το σχολείο αυτό θα ανοίγει μόνο για.... εκλογικό κέντρο. Εκεί στην κάλπη, ετοιμάζονται διαφορετικές " κηδείες" σε όλους , όταν γίνουν εκλογές.


Προσκαλούνται μέχρι τότε  στο χωριό και οι δύο  υπέρκιλοι αντιπρόεδροι . Έχει πολλές καλές ταβέρνες στο Στείρι.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η τελετή λήξης ( κυριολεκτικά) ενός σχολείου..
Η βαρύτερη αντιπροεδρία στον κόσμο
Με κλήρωση έγινε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης!
Ανευλαβής : Μάκη, άντε γα...σου! Μάκης: Πάω!
Τα δώρα που πήρε ο Παπανδρέου για τα γενεθλιά του
Το διάγγελμα και η παραίτηση του Αγίου Μνημονίου
Υπάρχει και Αγιος Μνημόνιος 2!
Η Τζάκρη κατέθεσε την τσάντα, αντί για το στεφάνι
Ο Πεινοσέτ