Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Τι ακριβώς έγινε με το στικάκι


(Από την Εφημερίδα των Συντακτών)
Επειδή έχετε καταμπερδευτεί τι ακριβώς έχει γίνει με το στικάκι ήρθε η ώρα να διαφωτιστείτε. Το "Πάμε Λουκέτο" μελέτησε όλα τα βίντεο των ειδήσεων και σας προσφέρει στο πιάτο όλα τα δεδομένα , απλά και κατανοητά.Έχουμε δύο μεγάλα ερωτηματικά  στην υπόθεση και  διαβάστε την ανάλυσή μας:

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΑΛΛΟΊΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ:  Αυτό είναι πεντακάθαρο. Έγινε στις 8 Ιουλίου 2010 ή στις 14 Νοεμβρίου 2011 ή στις 4 Φεβουαρίου του 2012. Δεν αποκλείεται όμως να συνέβη στις 21 Μαίου του 2011 ή στις 24 Φεβρουαρίου 2010. 
Επειδή όμως μπορεί κάποιος να αλλάξει την ημερομηνία στο στικάκι  και να τη γυρίσει πίσω είναι πολύ πιθανό να έγινε μεταξύ 24 Ιουνίου του 1986 και  29 Σεπτεμβρίου του 1994. 
Κάποιος που ξέρει όμως από στικάκια μπορεί να το πάει και μπροστά, με πιθανή ημερομηνία  τη νύχτα μεταξύ 8 και 9 Ιουλίου 3014 μ. Χ.

ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ: Ευκολάκι. Σαν να κλέβουμε εκκλησία. Είναι σίγουρα ή ο Παπακωνσταντίνου ή ο Βενιζέλος ή ο Διώτης ή ο Καπελέρης. 
Πρέπει όμως να κινηθούμε με τη λογική της αστυνομικής ταινίας και του θρίλερ. Ο φερόμενος ως ύποπτος για το φόνο στο ξεκίνημα της ταινίας δεν είναι αυτός που τον καθάρισε , γιατί το φιλμ θα έπρεπε να τελειώσει εκεί. 
Αλλά και εδώ δεν θέλουμε να τελειώσει το έργο, γιατί μας έχει κάνει να ξεχάσουμε τα πάντα το στικάκι. Η λέξη  Μνημόνιο έχει να αναφερθεί στην Ελλάδα, τουλάχιστον δύο μήνες.
Άρα βάζουμε στο κάδρο σαν υπόπτους, ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας. Και αυτοί που μπορούν να έχουν κάνει  σίγουρα τη δουλειά είναι οι Βαξεβάνης, Πεπόνης- Μουζακίτης και Ευαγγελάτος για να μην τελειώνει το θέμα και  να έχει να λέει στα δελτία του.
Στις ταινίες υπάρχει όμως η  ανατροπή. Γιατί να μην έχει κάνει την αλλοίωση ο Παπανδρέου που είναι αστέρι στους υπολογιστές και ψάχνουμε αλλού; 
Ούτε αυτό όμως. Αυτό που πραγματικά έχει συμβεί - και λύνεται το μυστήριο τώρα-  είναι  ότι η λίστα δεν είχε 2059 ή 2062 ονόματα. Είχε ούτε λίγο , ούτε πολύ 14.389 ονόματα και όλοι οι προαναφερόμενοι μόλις έπαιρναν το στικάκι έσβηναν με το κιλό όσους φίλους και συγγενείς  είχαν και έμειναν 2059 ή 2062 άτομα.