Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Κάπιταλ κοντρόλ και στα στρώματα!




♦ Συνάντησε όμως ο Αντώνης τον Καραμανλή στο σπίτι του στην Κηφισιά. Αλλά ο Καραμανλής δεν έσπασε πάλι τη σιωπή του και η συζήτηση έγινε στη νοηματική.
♦ Ανοιξε όμως το στόμα του αργότερα ο Κωστάκης κοντά εκεί, όπου τους είδα. Στα «Τρία γουρουνάκια» από τα οποία ο Καραμανλής ήταν το μεγαλύτερο.
♦ Καλά κάνει ο Σαμαράς που διαμαρτύρεται επειδή ο
Τσίπρας δέχτηκε την Ντόρα. Γιατί τη δέχτηκε, ρωτάω τώρα και αβαντάρω τον Αντώνη. Για να τη συγχαρεί επειδή πριν από λίγες μέρες έκανε τον τορναδόρο και καλούσε όλους να βγάλουν τα λεφτά έξω;
♦ Πρώτη μούρη καθημερινά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η επόμενη συνάντηση θα είναι με τον Πάπα.
♦ Και η Φώφη συνάντηση στο Μαξίμου. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν η Πάολα.
♦ Ο Γιούνκερ διέψευσε ότι πρότεινε ΦΠΑ 23% στο ρεύμα. Πρότεινε 33%.
♦ Ο Γιούνκερ πάλι είπε ότι δεν ζήτησε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, ΑΕΠ, αύξηση σε ΦΠΑ, ΔΕΗ, φάρμακα. Παίζει και 1% να τα ζητήσαμε κι εμείς, τόσα που βλέπουμε.
♦ Ο Γιάνης απάντησε στη στιγμή ότι ο Γιούνκερ είτε δεν διάβασε το χαρτί που έδωσε στον Τσίπρα είτε ξέχασε τι ζήτησε. Ούτε στην εκπομπή της Μενεγάκη, τέτοια ξεκατινιάσματα.
♦ Οκλαδόν καθόταν ο Βαρουφάκης στα πατώματα της Βουλής. Τον δικαιολόγησα διαδικτυακά ότι κάνει γιόγκα. Δεν είναι απίθανο όμως να τον δούμε και να κατουράει σε καμιά γωνία.
♦ Γιατί, κύριε Λαφαζάνη, να μη γίνουμε Μπανανία; Θα τρώμε τουλάχιστον μπανάνες.
♦ Απεργούν και τα ασθενοφόρα. Παίρνουν άρρωστο μόνο όταν μπορεί να τα σπρώξει.
♦ Αντε να πεις στη γιαγιά και τον παππού που θα είναι στην ουρά της τράπεζας για τη σύνταξη ότι έχουμε κάπιταλ κοντρόλ και δεν θα πάρουν τη σύνταξη. Θα φας μετά το κοντρόλ κλοτσιά που θα είναι όλη δικιά σου.
♦ Πολύ καλή αυτή η ιδέα στη Λέρο να μπαίνουν πινακίδες στα γαϊδούρια και στα άλογα. Επειδή όμως δεν υπάρχουν λεφτά οι μισοί ιδιοκτήτες κατέθεσαν τις πινακίδες των γαϊδουριών.
♦ Το μέτρο γενικά είναι καλό. Θα επεκταθεί και σε όλους τους πολίτες να κυκλοφορούν με πινακίδες, γιατί είμαστε γαϊδούρια και μουλάρια που τους πιστεύουμε.
♦ Τη νύχτα τηλεφώνησε ο Λιου. Ο Αμερικανός είπε στον φίλο Τσίπρα να συμφωνήσει ΤΩΡΑ. Και ώρα Αμερικής μάλιστα.
♦ Θα υπάρξει συμφωνία. Ο σοβαρότερος λόγος είναι ότι στο τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρωθούν οι υπουργοί και οι βουλευτές.
♦ Το ΔΝΤ παρέδιδε μαθήματα σε μνημονιακούς δημοσιογράφους πώς να παπαγαλίζουν τα θέματα. Μερικοί είναι τόσο στούρνοι που έμειναν στην ίδια τάξη.
♦ Αυτή την εποχή διδάσκονται και έχουν πιάσει κιόλας δουλειά οι δημοσιογράφοι που τους παραδίδουν μαθήματα η Κομισιόν και η ΕΚΤ. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά.
♦ Κανονικά κάπιταλ κοντρόλ πρέπει να γίνει στις τράπεζες της Ελβετίας, γιατί εκεί είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων.
♦ Θα αρχίσουμε να φοβόμαστε για το κάπιταλ κοντρόλ μόνο αν γίνει κάπιταλ κοντρόλ στα στρώματα όπου έχουμε τυχόν λεφτά και απαγορεύσουν κι από εκεί τις αναλήψεις.
♦ Τις νύχτες ηρεμούν τα πράγματα. Θα πληρώσουμε στις 30 Ιουνίου, έλεγαν παπαγαλάκια του Μαξίμου (γιατί υπάρχουν κι από αυτά άφθονα). Να 'ναι καλά το στρώμα του Στουρνάρα.