Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μήνυμα της Γιάννας , για την επιστροφή Βενιζέλου στο 2004

"  Αχ, πόσο χάρηκα που μας γύρισε επιτέλους ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος! Τόξερα ότι θα το κάνει αυτό! Τόσες δεξιώσεις είχε φάει και το ταψιά ακόμη , δεν θα θυμάνταν;

Ναι, γυρίσαμε στο 2004, Ευτυχώς και δεν το άντεχα το 2011. Μα τι τράβηξα η αυτοκράτωρ! Γιατί κι εγώ βίωσα στο πετσί μου την κρίση. Θα θυμάστε όλοι , από το ....
θόρυβο που κάνετε πέρσι, ότι και εγώ μια ταπεινή δημόσια υπάλληλλος ήμαν , που έπαιρνα ένα  ταπεινό επίδομα που μου τόκοψαν.

 Κι εγώ ήμαν  το πρότυπο τής δημόσιου υπάλληλου, εκτός τα συνηθισμένα του κλάδου μας . Καμιά κοπάνα δηλαδή τις γιορτές για να πάω στο Κουρσεβίλ, χτύπαγα κάρτα καμιά φορά στο Πλάζα της Νέας Υόρκης, τέτοια συνηθισμένα πράγματα.

Α, μην το ξεχάσω πρώτη και στα συνδικαλιστικά και στις απεργίες έβγαινα και βγαίνω μόνη στους σαλίγκαρους της Φιλοθέης , με πλακάτ φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Τόλεγα εγώ ότι η Ολυμπιάδα θα μας ρίξει έξω.


Θα σας πω παραδείγματα. ΄Θα έχετε μάθει ότι πουλήσαμε το σκάφος με τον Θόδωρα. Τι το πουλήσαμε. Το σκοτώσαμε. Έπιασε μόνο 456 εκ δολάρια , ενώ το είχαμε αγοράσει 456, 2 εκ ευρώ.

Αχ, τι τραβάμε καλέ.. Το χειμώνα υποχρεωθήκαμε να μην πάμε στο Σαίν Μόριτς, αλλά στην Κουρσεβίλ. Να μην πάω σε πιο προσωπικά. Όλη τη βδομάδα τη βγάλαμε με χαβιάρι σκέτο. Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν ,όπως λέει ο Μπρεχτ;

Αχ, τι τραβάμε καλέ.Θέλει γερά κότσια και άντερα και φορέματα σήμερα για να μείνεις σταθερός, αταλάντευτος μαχητής σε μια περίοδο όπου σε κάθε βήμα σου αντιμετωπίζεις οξυμένα προβλήματα, το δράμα της ανεργίας, τη συστηματική προσπάθεια να κυριαρχήσει ο ατομικός το κυνήγι της χίμαιρας των προσωπικών ευκαιριών. Αχ, τι τραβάμε καλέ.

Είμαι εντελώς αγανακτισμένη. Εντελώς σας λέω. Όπως λέει ο Τσόμσκι " ο τελευταίος καπιταλιστής θα κρεμαστεί με αλυσίδα από τον Καίσαρη". Μα τι είναι αυτά που τραβάμε καλέ; Σας τάπε ένα χέρι ο γιος μου. Θέλω να συμπληρώσω μερικά , για να καταλάβετε στην απόγνωση που έχουμε φτάσει. Γιατί η κρίση έχει αγγίξει όλους μας.Το κράτος είναι το πιο παγερό απ' όλα τα παγερά τέρατα. Νίτσε


Εν πάση περιπτώσει ο Βαγγέλης μας γύρισε στο 2004 . Τα ξεχνώ όλα και πιάνω αμέσως δουλειά: πάω να ξαναβάλω φωτιά στο δάσος της Φιλοθέης"
Παιδιά σηκωθείτε με Ζάρα, στους ώμους- γιατί για Πράντα πια μη το συζητάμε...



Βενσερέμος , Αντώνης Ρέμμος

Παντιέρα ρόσα, γραβιέρα ρόσα.
Εφοπλιστάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Γκούτσι, γουρούνια, δολοφόνοι.

Ψωμί αστακός ελευθερία "

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πως θα είαμστε το 2004πΧ με το Βενιζέλο
Διαμαντάκου, το Λιγκοσκορδέικο και το.. κεφαλάκι του μωρού
Καταρρέει και η Τράπεζα Ανατολής σήμερα στο Χρηματιστηριο!
Τι έγινε στα γενέθλια της Μάργκαρετ
Ο Λαζόπουλος εναντίον της .Εθνικής Ελλάδας!
Ο Κοστάντσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το πρόγραμμα των τραγουδιών Ρέμου- Βοσκόπουλου
Λιάγκας - έκπληξη!