Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ασ' τον Λοβέρδο στην τρέλα του!

Είναι η είδηση της χρονιάς, αλλά ήξερε ο Λοβέρδος που είναι πρωταγωνιστής, πότε να τη βγάλει στον αέρα:Όταν εμείς κάνουμε τις βουτιές μας.

Στην πιο παρανοϊκή και τρελή απόφαση που έχει βγάλει ποτέ κυβέρνηση , κόβονται  με απόφαση του υπουργού Υγείας (;) , σε ποσοστό από 40 έως και 80 % οι συντάξεις των ψυχικά πασχόντων που είναι σε διάφορα ιδρύματα.

α) Για σύνταξη μέχρι 360 ευρώ ποσοστό 40%. β) Για σύνταξη από 360,01 ευρώ μέχρι 500 ευρώ ποσοστό 50%. γ) Για σύνταξη από 500,01 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ ποσοστό 60%. δ) Για σύνταξη από 1.000,01 ευρώ μέχρι 1.500 ευρώ ποσοστό 70%. ε) Για σύνταξη από 1.500,01 ευρώ και άνω ποσοστό 80%.

Προφανώς ...


έκαναν τρέλες οι ασθενείς αυτοί και έριξαν έξω το κράτος.  Και φυσικά κονομάνε και φοβερές συντάξεις  .Λέει σχετικά ο διευθυντής του Ψυχιατρικού τμήματος στο Δαφνί κ. Θ. Μεγαλοοικονόμου:



"Τα λιγοστά χρήματα που λαμβάνουν ως σύνταξη ή επίδομα απορίας οι φιλοξενούμενοι είτε στις στεγαστικές δομές (ξενώνες, οικοτροφεία) είτε στα ιδρύματα χρόνιας παραμονής ανέρχονται συνήθως στα 300 ευρώ μηνιαίως, σπανίως δε είναι λίγο περισσότερα και φτάνουν μόνο για τσιγάρα, καφέ και πιθανώς για ελάχιστη ψυχαγωγία το μήνα, ενώ κάποιες φορές χρειάζεται και αγορά των απολύτως απαραίτητων ρούχων. Αυτό που επιχειρείται τώρα ισοδυναμεί με εξόντωση των ανθρώπων αυτών".

Γιατί αν εξοντωθούν, δεν θάμαστε λιγότεροι και θα μοιραζόμαστε περισσότερα; Αυτός δεν είναι ο στόχος του κ. Λοβέρδου , που πρωί πρωί σήμερα ήταν κατσικωμένος στο λατρευτό Μέγκα;

Τώρα αν έχουμε και καμια διαδήλωση από το Δαφνί για τη θεότρελη απόφαση , να μην εκπλαγούμε!