Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ένταση στο πλατό της “Πρωινής Ενημέρωσης”- Οι “μπηχτές” του Αρβανίτη στον Μόσιαλο για την ΕΡΤ

Καλεσμένος της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΝΕΤ, βρέθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, και όταν άρχισε η συζήτηση για τις αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση ο εκνευρισμός ήταν εμφανής

"Ποιοι τα παίρνουν κ. Μόσιαλε; Ποιοι είναι οι υψηλόμισθοι της ΕΡΤ;" . Ο Κώστας Αρβανίτης, ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής της "Πρωινής Ενημέρωσης" δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του όταν...
η συζήτηση με τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο έφτασε στις αλλαγές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. "Προσωπικά, είμαι ο πιο υψηλόμισθος της ΕΡΤ. Παίρνω 4.000 ευρώ μεικτά... με 2.600 κάθομαι στο σπίτι μου...

Και η διακριτική... ειρωνία συνεχίστηκε. Στην αναφορά του Μόσιαλου για το θεσμικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει την ανεξαρτησία από κομματικές παρεμβάσεις της δημόσιας τηλεόρασης και τους ανθρώπους που κατα καιρούς τοποθετούνται με κομματικά κριτήρια, ο παρουσιαστής σχολιάσε "Φυσικά, εξάλλου εμείς θα φύγουμε. Περαστικοί είμαστε..."

Λίγο αργότερα, όταν ο Κώστας Αρβανίτης εξέφρασε το παράπονο του για το σχόλιο του κ. Μόσιαλου αναφορικά με το site ιδιωτικού καναλιού ότι δηλαδή είναι καλύτερο από αυτό της ΕΡΤ, η συμπαρουσιάστρια του, Μαριλένα Κατσίμη, απευθυνόμενη στον Υπουργό είπε: "Είναι καινούργιο το site μας; Το έχετε δει;" . Ενώ στον ίδιο τόνο ήταν αργότερα και η ερώτηση του Αρβανίτη: "Τι σας αρέσει στη δημόσια τηλεόραση, κ. Μόσιαλε; Είναι της αισθητικής σας;"

Και οι δύο παρουσιαστές προσπάθησαν να υπερασπίσουν τη δουλειά και τους συναδέλφους τους και να τους απαλλάξουν από κομματικές ταμπέλες. Ο μεν Κώστας Αρβανίτης σχολίασε κάποια στιγμή ότι όχι μόνο δεν παίρνει οδηγίες κυβερνητικές, αλλά... "ούτε απ' έξω δεν περνάω", ενώ η Μαριλένα Κατσίμη ότι "Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι" (αναφερόμενοι στη σύγκριση με την ιδιωτική τηλεόραση).

Δείτε τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Υπουργού στην "Πρωινή Ενημέρωση" για τις αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση:




Ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ θα δεχόταν τέτοια σφοδρή κριτική και θα περνούσε στην αντεπίθεση μέσα στο ίδιο του το... σπίτι, μάλλον δεν ήταν κάτι που το περίμενε.

Και το κερασάκι στην τούρτα... η εισαγωγή στο επόμενο θέμα της εκπομπής είχε ένα ακόμα σχόλιο του παρουσιαστή. Απευθυνόμενος στη ρεπόρτερ είπε: "Για σένα ρωτούσα". Όταν εκείνη απάντησε: "Παρακολουθούσα την συζήτηση με ενδιαφέρον" εκείνος προσέθεσε: "Εδώ να δεις. Οι εργαζόμενοι κάνουν πάρτυ!"

Δείτε το απόσπασμα:


ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ newsit.gr

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ταξί ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη!
"Οι Αθηναίοι βασικά ανεβαίνουν στη ΔΕΘ για να πηδήξουν"
Η Δραχμανάκη και η Δραχμαντοπούλου
Οι ατάκες της ημέρας
Ο Καντάφι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!
Στο νοσοκομείο από τις ομιλίες Μπένι- ΓΑΠ!
ΟΟΣΑ παίρνει ο άνεμος
Πασάρουν το χάος