Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Έρανος και για τον Γιακουμάτο!

Τη φτώχεια του διεκτραγώδησε  και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Πάει για έρανο κι αυτός να τον σώσουμε, όπως τον Πάγκαλο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm» παραπονέθηκε για την έκτακτη εισφορά λέγοντας πως αναγκάστηκε να κάνει διακανονισμό καθώς δεν είχε να πληρώσει το ποσό που υποχρεούταν.

"Την πλήρωσα με δόσεις, γιατί ...
δεν είχα 5.500 ευρώ να δώσω. Μου πήγε ένας μισθός" είπε  απελπισμένος.

Το παράπονό του πήρε μεγαλύτερη έκταση όταν η συζήτηση πήγε στον μισθό του . "Επειδή δεν έχει ακουστεί, οι βουλευτές έχουν χάσει τέσσερις μισθούς συν την έκτακτη εισφορά. Αυτούς που είχαν κοπεί συν έναν που κόπηκε στη Θεσσαλονίκη, άρα οι βουλευτές παίρνουν τώρα 10 μισθούς, έχουν κοπεί τέσσερις. Δεν μπορούσα, λοιπόν, να τα δώσω όλα τώρα και το έκανα σε δόσεις. Τα έδωσα όμως".

Όταν τον ρώτησαν για τα προνόμια των βουλευτών απάντησε:

"Όχι. Είναι άκρα λαϊκίστικη και το λέει κάποιος που δουλεύει, γιατί δόξα τω Θεώ είμαι γιατρός και δουλεύω, αλλά υπάρχουν συνάδελφοι βουλευτές που τους βλέπω και είναι ντροπή αυτή η σπέκουλα που γίνεται. Πρώτος φταίει γι’ αυτό ο πρόεδρος της Βουλής. Του είπα να αναρτήσει στο Διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της Βουλής όλα όσα παίρνει κάθε βουλευτής κάθε μήνα. Και να βάλουμε και τους δημοσιογράφους. Φταίει η Βουλή. Γιατί δεν κρεμάει στο τσιγκέλι, να φοβηθούν οι κλέφτες και οι νοικοκυραίοι. Είναι λάθος του Πετσάλνικου. Το λέω δημόσια και του το είπα και προσωπικά. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία, αυτή η προβοκάτσια΅.

Τώρα το θέμα πάει πάτσι ' πάτσι, να αναρτώνται και οι μισθοί των δημοσιογράφων, γιατί νομίζουν ότι αυτοί θποκοινούν το θέμα των βουλευτικών αποζημιώσεω  ( αλήεια γιατί λένε το μισθό τους "αποζήμίωση"; Τόσο κακό τους κάνει που δουλεύουν σαν βουλευτές και θέλουν αποζημίωση; )

Τέλος πάντων, συνεχίζουμε, οι δημοσιογράφοι δεν υποκινούν  το θέμα των αποδοχώ τους. Μάλλον το θάβουν. Οι πολίτες είναι αυτοί που το υποκινούν και τους θέλουν όχι βέβαια στο... τσιγκέλι, αλλά τουλάχιστον να τιμωρηθούν για τις κλεψιές τους.

Πάντως στον έρανο και για τον φτωχό Γιακουμάτο, συμμετέχουν όλοι, πολίτες και δημοσιογράφοι.