Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η χρεοκοπία είναι σαν τη χοληστερίνη

Η χρεοκοπία είναι σαν τη χοληστερίνη. Υπάρχει η καλή και η κακή χοληστερίνη .Ε, τό ίδιο είναι και με τη χρεοκοπία .Υπάρχει η καλή και η κακή χρεοκοπία, όπως μας λένε Βενιζέλος και Παπανδρέου ( τα ονόματα είναι γραμμένα ιεραρχικά).

Η δική μας, που θα πάθουμε τώρα,   είναι η καλή χρεοκοπία , όπως υπάρχει  η καλή χοληστερίνη , όπως προανάγγειλε ο κ. Βενιζέλος . Γι αυτό δεν πρέπει να τρομάζουμε. Αν παρ' ελπίδα μας κοπούν τα ήπατα, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος, να τη λέμε στα εγγλέζικα, δηλαδή " selective default".

Από το πρωί γριές και ...

Η χρεοκοπία, η ... Μιμή Ντενίση και η Λένα Διβάνη!

Η κυβέρνηση βρήκε θέμα πάλι να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από την επιλεκτική χρεοκοπία, που έχει γίνει ανέκδοτο.

 Έβαλε τη Μιμή Ντενίση να στείλει εξώδικο στη  γνωστή συγγραφέα Λένα Διβάνη, με το οποίο ζητάει να αποσύρει το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο "  Προφανώς η Πηνελόπη ήταν ηλίθια", γιατί αναφέρεται σε κάποια σελίδα του, το όνομα της ηθοποιού , απαξιωτικά κατά τη γνώμη της ( πάντως, δεν την λέει...  Πηνελόπη).

Εντάξει, δεν πιστεύουμε ότι τόκανε η  κυβέρνηση , αλλά η ιστορία ισχύει. . Έτσι τουλάχιστον έκανε γνωστό  στο Φέισμπουκ, η ίδια η συγγραφέας γράφοντας στο προφίλ της :








Ατάκες για την "επιλεκτική χρεοκοπία"





Έγραψε ο Βενιζέλος με την ατάκα  για την  "επιλεκτική χρεοκοπία" και πόσο καλή είναι και συμμετέχουμε στη χαρά του, με ορισμένες ατάκες:




"Ευτυχώς χρεοκοπήσαμε, επιλεκτικά"

 Νάναι καλά ο άνθρωπος. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Που μας έφερε όλους στο τσακίρ κέφι με τη δήλωσή του  «η λέξη “επιλεκτική χρεοκοπία” τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός.  Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα"

Και τόριξε πρώτος στο χορό της επιλεκτικής χρεοκοπίας, με πίπιζες και νταούλια, ενώ τον κρατούσε ο πατριώτης  Γ. Παπανδρέου. Και κοντά κι εμείς , γιατί  για να το λέει ο Βενιζέλος  με το όνομα, έτσι θάναι, άσχετα αν διαβάζουμε παντού, ότι ...