Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

"Ευτυχώς χρεοκοπήσαμε, επιλεκτικά"

 Νάναι καλά ο άνθρωπος. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Που μας έφερε όλους στο τσακίρ κέφι με τη δήλωσή του  «η λέξη “επιλεκτική χρεοκοπία” τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός.  Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων αξιολόγησης στα ομόλογα"

Και τόριξε πρώτος στο χορό της επιλεκτικής χρεοκοπίας, με πίπιζες και νταούλια, ενώ τον κρατούσε ο πατριώτης  Γ. Παπανδρέου. Και κοντά κι εμείς , γιατί  για να το λέει ο Βενιζέλος  με το όνομα, έτσι θάναι, άσχετα αν διαβάζουμε παντού, ότι ...
ο τρόπος αυτός χρεοκοπίας, το πρώτο που προκαλεί είναι " κρίση ρευστότητας στις  τράπεζςς".  Και το λέμε διακριτικά , και  δεν το λέμε σε καμία περίπτωση, ΅΅ ουρές σε τράπεζες, σε σούπερ μάρκετ΅, για να μας τραβάνε μέσα σαν τον περίφημο τορναδόρο.

Η δήλωση Βενιζέλου είναι εφάμιλλη, αν όχι μεγαλύτερης συλλεκτικής αξίας  από τη δήλωση Πάγκαλου, ότι "το μνημόνιο είναι ευτυχία".
Είναι γεγονός ότι ο Βενιζέλος βρέθηκε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Και τα χειρότερα πράγματα μας τα λέει γελώντας.Φοβερός τύπος.  Και ασφαλώς είναι ο καλύτερος να μας αμολήσει  το "Ευτυχώς χρεοκοπήσαμε , επιλεκτικά".

Προς το παρόν τον χαίρονται οι Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει φωτό από εκεί που να μην είναι σκασμένος στα γέλια και πιο πολύ σκασμένοι στα γέλια οι δίπλα του " Ευρωπαίοι ήγέτες" . Μάλλον δεν τους έχει ξανατύχει τέτοιο πράγμα. ¨Ανθρωπος μέσα στο γέλιο, μέσα στη χαρά της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

"Χοντρό παιδί, χαρά γεμάτο" , έχουν διασκευάσει στις Βρυξέλλες τη γνωστή έκφραση.

Ωπα, ώπα ! Ακόμα δεν βγήκαμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε την επιλεκτική χρεωκοπία, που προωθεί ο Βενιζέλος, άρα τζάμπα ψηφίσαμε και το μακροπρόθεσμο;

 Ναι. δεν είναι  καν "πιστωτικό επεισόδιο" η επιλεκτική χρεοκοπία. " Εγκεφαλικό επεισόδιο", ίσως . Δεν το αποκλείει κανένας . Ούτε καν ο Βενιζέλος.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα παραγγέλματα του Βενιζέλου
Φρουτάκια θάχου,ε, φρούτα δεν θάχουμε!
Τα φρουτάκια ήταν η πράσινη ανάπτυξη