Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Δανείου τόπος


(Από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των συντακτών)

Συγκινητικές  ήταν οι οι προσπάθειες  Σαμαρά στις Βρυξέλλες να πείσει τους Ευρωπαίους για τη δόση.  Στο προαύλιο μέσα στο ψοφόκρυο, φορώντας μόνο σακάκι για να δείξει ότι δεν έχουμε παλτό να φορέσουμε , μίλησε σε ελληνικά, αγγλικά αλλά και βουλγαρικά για να δείξει ότι έχουμε γίνει κιόλας Βουλγαρία. Η κ. Τρέμη το εξέλαβε αυτό σαν "αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στους Ευρωπαίους" , απογοητεύοντας τον πρωθυπουργό. 

Ο Σαμαράς δήλωσε  επίσης ότι  δεν έχει άγχος για τη δόση. Μα γιατί να έχει άγχος  αυτός; Σε  καμιά δεκαριά εκατομμύρια άλλους,  έχει δημιουργήσει άγχος και πανικό. 

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις αυτοκτονίες  από τα αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή, που έδωσε ο Δένδιας.  Σε μερικές περιοχές της χώρας πάντως   δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και μπαίνουν στο στόχαστρο γιατί δεν συμβαίνουν.

Από το 2009 έως το 2011 τα περιστατικά αυτοκτονιών σημείωσαν αύξηση της τάξης του 37%.  Οι δανειστές για να πάρουμε τη δόση ζήτησαν το ποσοστό να φτάσει το 53%.

3124  συνολικά οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες  . Ο Σαμαράς από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι   θα πάρει ισοδύναμα μέτρα.

Ο Δένδιας για τις αυτοκτονίες έκανε μια πολυ μπερδεμένη δήλωση και λέει πάνω κάτω ότι οφείλονται σε διάφορους λόγους, πλην των οικονομικών. Στην αγωνία και το άγχος προφανώς πώς θα θα τελειώσει το τούρκικο; 

Αλλιώς  το κατάλαβε  φαίνεται  το θέμα ο Τατσόπουλος με τα πηδήματα και δήλωσε   "Έχω π@δήξει τη μισή Αθήνα! ". Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχασαν και δεν έβγαλαν καν διάψευση!

Εφιαλτικά τα στοιχεία για τη φτώχεια , που έδωσε η Στατιστικη Υπηρεσία. Εχουν αγριέψει πράγματι  τα πράγματα. Είναι τόσοι πολλοί στα συσσίτια που γίνεται φέις κοντρόλ.

Πολλοί πάνε  συνέχεια σε ιατρεία, γιατί  στον προθάλαμο έχουν εφημερίδες και περιοδικά από τα παλιά χρόνια, με αγγελίες για δουλειά. 

Το ένα δάνειο μετά το άλλο. Δανείου τόπος.

Είχαμε  και πετσόκομμα 50% στους βουλευτές που παίρνουν μέρος στις διάφορες Επιτροπές! Και να φανταστεί κανείς ότι δεν παίρνουν ούτε ευρώ όταν παίρνουν μέρος στην Ολομέλεια!

Μετά τις περικοπές έγινε αυτό που απεύχονταν ο Άδωνις ότι δεν  θα του συμβεί ποτέ στη ζωή του: Μπήκε σε λεωφορείο για να πάει στη Βουλή.

Με τόσους κωλοτούμπες  βουλευτές, η βουλευτική αποζημίωση πάντως  παρέμεινε ως έχει. 5780 ευρώ.

Ο Στουρνάρας στην  17η θέση μεταξύ 19 , στην ετήσια λίστα αξιολόγησης των Ευρωπαίων υπ.  Οικονομικών από τους Φαινάνσιαλ Τάιμς.. Α, δεν πάνε καλά αυτοί! Πάνε να αμφισβητήσουν ακόμα και τη δημοσκόπηση της GPO για το Μέγκα!

Η είδηση  Στουρνάρα μεταδόθηκε  σε ραδιόφωνα και σάιτ ως εξης: "17ος ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ υπουργός Οικονομικών". Σαν να λέμε " η ΑΕΚ 16η καλύτερη ομάδα στη βαθμολογία".

Παλιότερα στα σχολεία γιόρταζαν  την ημέρα της αποταμίευσης. Τώρα γιορτάζουν  την  ημέρα της εκταμίευσης.

Οι μόνες σίγουρες δόσεις είναι τον  Ιανουάριο, τον  Μάιο και τον Ιούλιο Ιούλιο. Είναι οι  τρείς αυξήσεις έως 30% της ΔΕΗ  στον επόμενο χρόνο

Κάτι καταλάβαμε λάθος. Δεν είναι το όριο ηλικίας τα 67, αλλά τα χρόνια εργασίας.


(Πλαίσιο)
Έχουμε τα ποδόσφαιρα και ξεφεύγουμε λίγο. Οι Γερμανοί στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπσκό, δεν έσβησαν τα φώτα  του γηπέδου όλη τη νύχτα, γιατί στο γκολ ο Κάρολ πέφτει ακόμη