Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα το Δραχμογκούπ



( Aπό την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των Συντακτών)


Ενα πραγματικό θρίαμβο πετύχαμε στο Γιούρογκρουπ , αφού αυτή τη φορά δεν σωθήκαμε. Σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις σωζόμασταν συνέχεια χωρίς να πετυχαίνουμε τίποτα, γι αυτό τώρα που δεν πετύχαμε να σωθούμε, μπορεί  τελικά και να σωθούμε( από Δευτέρα).


 Ο πρωθυπουργός ήταν πολυ στενοχωρημένος και δήλωσε  ότι τα έδωσε όλα  στους φίλους και δανειστές του και μόνο με καλάσνικωφ δεν καθάρισε τους πολίτες, αλλά αυτοί ζητάνε όλο  και  περισσότερα  για να μας δώσουν τη δόση και άκρη δεν βγαίνει και σε λίγο θα  φτάσουμε να συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις του Δραχμογκρούπ.

 Οι Ευρωπαίοι πάλι φρόντισαν να μας καθησυχάσουν με την  ελληνική έκφραση, "από Δευτέρα" θα λυθεί το θέμα και συμφώνησε σε αυτό και ο Μπάμπης Παπαδημητρίουν στον ΣΚΑΙ , και προς τιμήν του αν επαληθευθεί η εκτίμησή του  ,  θα του κάνουμε άγαλμα , από Δευτέρα , στο Μπάμπνιγκτον.

Μέσα  στη σύγχυση έκανε δηλώσεις και Γ. Παπανδρέου που προκάλεσαν συγκοπές σε όσους τις διάβασαν. Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του ήταν και πάλι σταθερός στις απόψεις του και τόνισε ότι θα ακυρώσει τα μνημόνια και το αποτέλεσμα του αγώνα Σάλκε- Ολυμπιακού, ενώ το ΚΚΕ είχε στραμμένη την προσοχή του στο θέμα ΙΚΕΑ- Νεοσέτ.

Ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός σε μία από τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες , μεταβίβασε στον κ. Στουρνάρα την επιθυμία του, αφού δεν γίνεται να έρθει η δόση τα Χριστούγεννα να έρθει το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα  του Πάσχα.


Η απόφαση του Γιούρογκρουμπ είχε πολλέςαλλλοπρόσαλλες  παρενέργειες , αφού ο κ. Ψυχάρης   έγινε αντιμνημονιακός με πύρινο άρθρο στο διαδίκτυο , η Όλγα Τρέμη βγήκε  στο δελτίο με ριγέ ταγιέρ από τα καλάθια του Ζάρα και συνομίλησε με τη φωτογραφία της Μαρίας Σπυράκη που δάκρυσε και είπε  ότι ο Σαμαράς θα λύσει  κι αυτό το θέμα ( τη Δευτέρα βέβαια) . Ο Γ. Πρετεντέρης τόνισε ότι η Μέρκελ μας έχει βάλει την μπότα στο λαιμό , ο δε Τσίμας πότισμα έχουμε  δυό νταλίκες που πάει η μία  πάνω στην άλλη και για να γλιτώσουμε ,  γυρίσαμε να δούμε πώς κατέβηκε ο Ολυμπιακός με τη Σάλκε.

Ενα θέμα που μας προβληματίζει πολύ  όλους είναι ότι το ΔΝΤ απειλεί να φύγει από το πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας και να μη δώσει η κ. Λαγκάρντ άλλη λίστα  .  Αυτό  βέβαια μας έχει βυθίσει σε πένθος, γιατί πάνε τζάμπα και τα πλακάτ "ΜΕΣΑ ΤΟ ΔΝΤ".