Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Ο Φάμπρι, ο Ζέκα και οι υαλοκαθαριστήρες ( από την Εφημερίδα των Συντακτών)


Ο Φάμπρι ήταν αγριεμένος και χθες το πρωί,  όταν μίλησε στους παίκτες . Μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό  δήλωσε: " Παίξαμε χωρίς κάθετες πάσες. Σαν υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου, από αριστερά στα δεξιά και το ανάποδο". Στην Παιανία η ομιλία έγινε στο κεντρικό γήπεδο, όπου στη σέντρα ήταν ένα φιατάκι με μέτωπο προς το τέρμα. Μέσα στο αυτοκίνητο έβαλε τον Ζέκα με τον οποίο ήταν εξοργισμένος για την απόδοσή του. Η "Φουλ Άμυνα " ήταν και σε αυτή  την ομιλία του Φάμπρι και σας μεταδίδει τι ακριβώς είπε:

"Ζέκα, μπες στο αυτοκίνητο! Εντάξει. Βάλε μπρος τους υαλοκαθαριστήρες. Βλέπεις εσύ και οι άλλοι εδώ πέρα, πώς πάνε οι υαλοκαθαριστήρες; Από αριστερά στα δεξιά και το ανάποδο. Παράλληλα.  Έτσι και χειρότερα παίζατε εσείς. Και πολλές φορές παίζατε προς τα πίσω. Ζέκα, κάνε λίγο πίσω ! Πρόσεχε, θα πατήσεις τον Βύντρα! 

Δεν μου φαίνεται φυσιολογική η απόδοσή σας μετά το 1-0. Παίξατε  χειρότερα και από τον αγώνα με Βέροια. Το πιάσατε το υπονοούμενο. Σαν σακαράκες παίξατε! Τι με κοιτάς Ζέκα; Η εξάτμισή σου είχε μπουκώσει. Ορέστη Καρνέζη, δεν μου άρεσες. Δεν ήταν έξοδος σε γήπεδο αυτή , αλλά σε Εθνική Οδό. Καρμανιόλα. Ζαν Αλέν  Μπουμσόνγκ, ο Παπαδόπουλος σου κόλλησε το γκολάκι. Σερνόσουν. Φλάντζες, τσιμούχες καμμένες. Σπυρόπουλε στο γκολ, σου είχε κοπεί το διαφορικό. Μη γελάς Ζέκα! Βιτόλο να πας να αλλάξεις συμπλέκτη. Κουίνσι , σε έβαλα αλλαγή , αλλά αμόλαγες μπροστά και η μπάλα έμενε πίσω. Με τα φρένα σπασμένα, σαν τρελό φορτηγό. Σκάσε επιτέλους Ζέκα! Σας κόρναρα εγώ από τον πάγκο, αλλά δεν ακούγατε τίποτα. Και βόμβα να έπεφτε στο Μολ δίπλα στο γήπεδο, δεν θα την ακούγατε.

Δεν σας είπα όμως, πώς  παίζουμε κάθετα. Λοιπόν Ζέκα  βλέπεις αυτό το τέρμα απέναντι; Σκίσε τα δίχτυα με τους υαλοκαθαριστήρες, τρύπησέ τα . Βάλε μπρος... έτσι.. πάτα το γκάζι... πιο δυνατά... πιο δυνατά... έτσι παικταρά μου... έτσι κάθετα... μπράβο... μπράβο... ώπα... ώπα, τι κάνεις! Μαλάκας, μαλάκας, μαλάκας! Έπεσες πάνω στο  δοκάρι , εντελώς μόνος κι  έσπασες και τους υαλοκαθαριστήρες! Μα καλά, σε τι ομάδα με φέρανε; Αυτή δεν είναι ομάδα, είναι νεκροταφείο αυτοκινήτων! Δουλειά τώρα! Όλοι στο πάρκινγκ! ".