Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

"Είστε ο Γκουρντιολαντώνης" ( από την Εφημερίδα των Συντακτών)


Συμβόλαιο 14 χρόνων υπέγραψε τα μεσάνυχτα ο Αντώνης Νικοπολίδης με τον Ολυμπιακό, γι αυτό οτιδήποτε διαβάσατε στις προηγούμενες σελίδες από τον Μορφονιό και τον Ασημακόπουλο, μην το λάβετε σοβαρά υπόψιν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ενθουσιασμένος  από την πρώτη παρουσία του νέου τεχνικού στον πάγκο, γιατί είδε επιτέλους καλή μπάλα  στο 2-0 με τα Γιάννινα και έκανε πρόταση για 28 χρόνια συμβόλαιο, αλλά συμφώνησαν ακριβώς στα μισά.

Ο Ολυμπιακός ήταν σούπερ επιθετικός και έπαιξε σούπερ μπάλα  για ένα σούπερ τρίλεπτο, από το 10 έως 12´ που έχασε τρεις  σούπερ ευκαιρίες με Πίνο, Τζιμπούρ και Αμπτντούν και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους, που πάλι την έκαναν κοπάνα και δεν γέμισαν το Καραϊσκάκη. Πολύ καλοί ήταν επίσης και πετούσαν φωτιές οι "ερυθρόλευκοι" στο διάστημα μεταξύ 85´ και 86´ για 27 δευτερόλεπτα.

Οι διαφορές ήταν εμφανείς με τον Ζαρντίμ. Ο Νικοπολίδης εμφανίστηκε με κοστούμι που θέριζε και όχι σαν τα ρούχα του Ζαρντίμ από τα παζάρια της Πορτογαλίας. Ο Αντώνης ήταν όρθιος με τα χέρια στην τσέπη και δεν έκανε αυτές τις καραγκιοζίστικες ενέργειας του Λεονάρντο με τα δύο χέρια μαζεμένα  , όταν έμπαινε γκολ. Και είδαμε τον Νικοπολίδη πόσο σοβαρά πανηγύρισε το πρώτο γκολ χωρίς να κάνει ούτε μία γκριμάτσα και πάντα με τα χέρια στην τσέπη και στο δεύτερο απλώς χειροκρότησε, χωρίς τα χέρια στην τσέπη. Μίλησε όμως  στη λήξη πάλι με τα χέρια στην τσέπη στον ρεπόρτερ Νίκο Γαβαλά.

Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος αρνήθηκε πάντως ένα τουλάχιστον πέναλτι στα Γιάννινα και έδειξε ότι μπορεί να άλλαξε προπονητή ο Ολυμπιακός, αλλά στα σφυρίγματα δεν άλλαξε κάτι.

Ο κ. Μαρινάκης πριν τον αγώνα είπε στον προπονητή του Ολυμπιακού: "Κύριε Νικοπολίδη, όπως γνωρίζετε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αυτό που ζητάνε από την ομάδα είναι μόνο καλό θέαμα. Πρωταθλήματα και τέτοια, τα σιχαίνονται. Γι αυτό δεν μας νοιάζουν οι ήττες, αλλά η καλή μπάλα. Και πεντάρα να φάμε, που λέει ο λόγος, αν έχουμε ξεσηκώσει το Καραϊσκάκη με την απόδοσή μας, κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, θα μπουκάρουν  οι φίλαθλοι μας μέσα. Με αυτά τα λόγια να πορεύεστε, τουλάχιστον στον σημερινό αγώνα, αν τον βγάλετε όλον. Είστε  ο νέος Γκουαρντιολαντώνης και ο νέος Βιλανονικοπολίδης.  Ευχαριστώ και εύχομαι να επαναλάβετε  την απόδοσή σας στον αγώνα με την Άρσεναλ".

Εν πάση περιπτώσει αυτά λέει το ρεπορτάζ της " Φουλ Αμυνας" και αν γίνει κάτι απρόοπτο και ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν μείνει  τελικά 14 χρόνια στον πάγκο και φύγει μετά το  θριαμβευτικό με καλή μπάλα 2- 0 με τον ΠΑΣ, αυτό δεν θα είναι θητεία προπονητή , αλλά τουίτ.