Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Οι μ@λακίες του Τσίπρα για την Αργεντινή!


Μα τι ξεγυρισμένες μ@λακίες μάς έλεγε ο Τσίπρας; «Μακάρι να γίνουμε Αργεντινή»!
 Ορίστε, Αλέξη μου! Την πάτησες χοντρά! Χρεοκόπησε η Αργεντινή για δεύτερη φορά, μέσα σε 12 μόνο χρόνια! Ενώ εμείς, ντούροι. Εχουμε σωθεί 15 φορές στα τελευταία χρόνια (και, μεταξύ μας, έχουμε χρεοκοπήσει τουλάχιστον 34 φορές).

Τι μας έλεγες, ρε Τσιπράκο μου; «Αργεντινή», ε; Νααααααα, λοιπόν! Πάρε δεύτερη χρεοκοπία να ’χεις.

Δίκαια πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση. Κι αν μαζί με την Αργεντινή είχε χρεοκοπήσει και η Βενεζουέλα, οι πανηγυρισμοί θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι. Θα ’χαν καεί το Μαξίμου, το Μέγκα, ο ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1 ταυτόχρονα.

«Μακάρι να γίνουμε Αργεντινή», ε; Και πότε, βρε Αλεκάκη, θα έβλεπες τα χθεσινά στοιχεία που ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες η Eurostat; «Η Ελλάδα παραμένει πρώτη, τόσο στην ανεργία με 27,3% όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία έφθασε το 56,3%». Ε, τούβλο! Πού θα... 
τα ’βλεπες αυτά τα εκπληκτικά ρεκόρ; Χαζίβλακα!

Εβαλα επίσημα την ανακοίνωση μέσα σε εισαγωγικά για να το νιώσεις. Οσο νυχτώνει, η ανεργία μεγαλώνει!

Πάρε να ’χεις! Είδες, βρε ψώνιο, στα κανάλια μας πώς ορμούσαν στα σουπερμάρκετ της Αργεντινής και τα λεηλατούσαν; Βέβαια, τα πλάνα ήταν από την προ δωδεκαετίας χρεοκοπία. Αλλά στη δημοσιογραφία λένε: «Δεν αφήνουμε ποτέ μια λεπτομέρεια να μας χαλάσει το θέμα».

Κι ούτε θα δούμε ποτέ σκηνές (πάλι προ 12ετίας, που φαίνονταν σαν χθεσινές) να ορμάνε χρεοκοπημένοι στις τράπεζες. Στην Ελλάδα αποκλείεται να συμβεί αυτό. Πού βρέθηκαν οι καταθέσεις;

Επειτα, έχουμε το ακατάσχετο. Ερώτηση για σένα, τον Ραν Ταν Πλαν Αλέξη: Πώς διατηρούμε το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ σε έναν και μοναδικό λογαριασμό; Απάντηση: Βάζεις τουλάχιστον 10.000 ευρώ μέσα και σου μένουν 1.500, αλλιώς κλάφ’ τα τα 1.500.

Ελα, Αλέκο! Ξύνεις το κεφάλι σου ακόμα;

Ρε μαντιλοφορεμένε Παλαιστίνιε, σε ποια άλλη χώρα ζεις την εμπειρία να πληρώνεις ταυτόχρονα:

● Φόρο εισοδήματος

● Τέλος ακινήτων

● Τέλος κυκλοφορίας

● Τέλος επιτηδεύματος

● Τέλος ανεργίας

● Τέλος ζωής

● ΕΝΦΙΑ και ΑΜΦΙΑ

Στην Τουρκία απαγόρευσαν στις γυναίκες να γελάνε δυνατά. Στην Ελλάδα, Αλεξ, θα απαγορεύσουμε σε άνδρες και γυναίκες να κλαίνε δυνατά για όσα τους βρίσκουν στη ζωή τους στην Ελλάδα.

Να γελάνε με τον Αδωνι μόνο, που δήλωσε: «Οι επιστάτες έριξαν σκάγια στον ουρανό και πέφτοντας τα σκάγια χτύπησαν τους μετανάστες».

Καινούργια πράγματα. Παλιά έπεφταν οι άνθρωποι από τα σύννεφα, τώρα πέφτουν τα σκάγια από τα σύννεφα.

«Μακάρι να γίνουμε Αργεντινή», ε Αλεκάκη; Στην Αργεντινή θα ζούσαμε ποτέ αυτά που έγιναν στη Μύκονο στη συναυλία του Ρέμου;

Τα πυροτεχνήματα μόνο δημιούργησαν μεγαλύτερες φωτιές από τη χρεοκοπία στην Αργεντινή (την προ δωδεκαετίας, μην ξεχνιόμαστε!).

Και δεν στέκομαι στο χιλιάρικο είσοδο, έξοδος δωρεάν. Είδες στα τραπέζια; Οι ζωντανοί αστακοί ήταν μεγαλύτεροι από τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου. Παραλίγο να κατασπαράξουν την ορχήστρα και τον Χούλιο Ιγκλέσιας, γιατί ο Ρέμος δεν τρώγεται με τίποτα.

Δεν πείστηκες, Αλέξη; «Μακάρι να γίνουμε Αργεντινή» ακόμα; Πιο μ@λάκας πεθαίνεις.

twitter.com/pamelouketo