Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ. Τα βίντεο από την παράσταση «Ελλάς, πάμε λουκέτο»

Μια ιδιαίτερη στιγμή για το «Ελλάς, πάμε λουκέτο». Χορογραφήσαμε διαχρονικά τραγούδια του Χάρρυ Κλυνν για την οικονομική κρίση. Τα ακούσαμε και πριν 20 χρόνια , αλλά είναι σαν να τα πρωτακούσαμε σήμερα.

Ο Χάρρυ , κορυφαίος σατιρικός καλλιτέχνης χωρίς καμία αμφιβολία, είναι φίλος του χωριού και για πρώτη φορά έπαιξε θεατρική παράσταση εκτός Αθηνών, το  καλοκαίρι του 1992. Ήταν η παράσταση « μαύρα μούρα, άσπρα μούρα, μάνα αν αργήσω φάε» των Γιάννη Κακουλίδη, Βασίλη Τριανταφυλλίδη, Λάκη Μπέλλου( μουσική Ν. Στρατηγού, μη ξεχνάμε) η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών , 3000 κόσμο κάθε βράδυ, επί 100 μέρες! Παίζονταν στο θέατρο ΑΛΣΟΣ με Κλυνν, Μουστάκα, Κωνσταντίνου, Ελ. Γερασιμίδου, Β..Τριφύλλη, Σπ. Παπαδόπουλος ...

Οι περισσότεροι ήρθαν στο Στείρι για να παίξουν και ο Χάρρυ Κλυνν,  έφερε επιπλέον και τραγουδιστές για να .. δυναμώσουν την παράσταση( Κοντογιάννης, Βελής, Μουτσάτσου, Λ. Χαλκιάς). Κόλαση στο.. Βοιδογόσι.

Ο Χ. Κλύνν, θα ήταν και φέτος, για να … παίξει στην παράσταση «Ελλάς, πάμε λουκέτο», αλλά την ίδια βραδιά ήταν στην Κρήτη, για την παράστασή του « τι τους κοιτάτε ρε!». Ο   Χάρρυ έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Καλαμαριά τα πέντε  τελευταία χρόνια , και είναι υποψήφιος δήμαρχος της πόλης στις δημοτικές εκλογές.

Χορογραφήσαμε λοιπόν τρία τραγούδια του Χάρρυ Κλυνν.

       ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΙΤΗΣ

α. ΦΟΡΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΤΑΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΟΥΡΗΣ


ΧΟΡΕΥΟΥΝ
Βάνα Βλάχου
Γιώργος Τσιμίκος

β. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
ΣΤΙΧΟΙ:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ



ΧΟΡΕΥΟΥΝ
ΓΙΩΤΑ ΧΗΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΑΡΟΥ
ΒΑΣΙΑ ΜΑΡΚΟΥ
ΡΑΝΙΑ ΛΑΓΟΥ

γ. ΟΥΓΚΑΓΚΑΜΠΟΥΜ


ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΜΙΖΑΚΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ :  ΧΑΡΥ ΚΛΥΝΝ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

ΧΟΡΕΥΟΥΝ
Ανδρέας Κουτσούμπας
Βάνα Βλάχου
Λουκάς Μπακούρος


Τις χορογραφίες έκανε η σπουδαία Ναταλία Φεντόροβα, την οποία ευχαριστούμε.