Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Βενιζέλος και η Γωγώ Τσαμπά!

 Ενα στα τρία σπίτια είναι ακατοίκητο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγάλο περιθώριο μέχρι να φτάσουμε στο 2 στα 3 σπίτια κλειστά, που είναι το επιδιωκόμενο. 
 Δημιουργείται και μια νέα γειτονιά δυτικά. Η Κλειστούπολη. Πρωτεύουσα η Ερημούπολη.
Πάντως κι εμείς όταν ψηφίζουμε, δεν βάζουμε το ακατοίκητο να δουλεύει.
 Το 27% των επιβατών ΜΜΜ δεν πήγε να πάρει νέες κάρτες με τις «μειωμένες τιμές», αυξημένες έως 50%. Ποδαρούπολη.
Ξαφνιάζονται οι ξένοι με τους Αθηναίους. Κάνουν τζόγκινγκ κρατώντας τσάντες της λαϊκής.
* Πολύ σκληρή ήταν η τρόικα στις «συζητήσεις» των Παρισίων. Ζήτησε ομαδικές απολύσεις. Επίσης και ομαδικούς...
τάφους. Συζητήσεις Κυπαρισσίων, δηλαδή.

* Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας της GfK Hellas, αρχίζουμε πάλι και ψωνίζουμε. Τάμπλετ. Από τα βασικά είδη ανάγκης αρχίζουμε.

* Αγοράζουμε επίσης και πλυντήρια. Αλλά μάλλον είναι πλυντήρια βρόμικου χρήματος.

* Ερχεται και το iPhone 6 να το αγοράσουμε, με τεράστιες διαφορές από το 5s. Θα είναι 0,000000002 χιλιοστά μεγαλύτερο και 0,00000000004 γραμμάρια ελαφρότερο και 200 ευρώ ακριβότερο.

* Είναι λάθος να λέμε τη Θεσσαλονίκη «συμπρωτεύουσα». Είναι πρωτεύουσα της ανεργίας η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η Βόρεια Ελλάδα. Και μάλιστα πρωτεύουσα όλης της Ευρώπης.

* Και ο Μέγας Αλέξανδρος να βρεθεί, άνεργος θα είναι και για δουλειά θα ψάχνει. Δεν μετράει καθόλου το τεράστιο βιογραφικό του.

* Δουλειά πάντως κάνει το σουβλατζίδικο που άνοιξε κοντά στον τάφο. Λέγεται «Μέγας Αλέξανδρος απ’ όλα».

* Πήγα χθες στην τράπεζα και μου είπαν ότι ο λογαριασμός μου είναι συλημένος από το Δημόσιο.

* Με 243 ψήφους στη Βουλή η νεοορκισθείσα βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σόδη. Μπορούσε να ορκιστεί και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου χρειάζονται μόνον 180 ψήφοι, να τέλειωνε κι αυτό το θέμα.

* Η βουλευτής Χίου διακρίθηκε αμέσως και συζητήθηκε για το ντεκολτέ και το πλούσιο στήθος της. Φοράει σουτιέν νούμερο 243. Είναι πια υποψήφια για υπουργός Τουρισμού.

* Παρακολουθούμε πάντα την υγεία του επίτιμου. Πήρε λοιπόν εξιτήριο ο Μητσοτάκης. Εκλεισε ραντεβού για επανεξέταση στις 18 Σεπτεμβρίου 2047.

* Πανελλήνια συγκίνηση γιατί βρέθηκε χθες ο τάφος του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο. Η αρχαιολογική σκαπάνη βρήκε και έδειξαν οι κάμερες πρόσωπα που είχαμε ξεχάσει, όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης και αμέτρητοι άλλοι.

* Για να δείξουν ότι έχουν προσαρμοστεί στη νέα εποχή έβγαζαν σέλφι και μπουγελώθηκαν.

* Δεν πήγε ο Γιώργος Παπανδρέου. Πιο πιθανό ήταν να πάει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

* Αψογος ο Σημίτης στην ομιλία του, δεν έκανε ούτε ένα σαρδάμ. Βρήκε το κόλπο. Γράφει το κείμενο γεμάτο σαρδάμ και το διαβάζει ολόσωστα. Εκανε κι επίθεση στον Γ. Παπανδρέου γιατί είπε το «Λεφτά υπάρχουν», ενώ έπρεπε να πει «Ευρώ υπάρχουν».

* Ο Βενιζέλος δεν το έχει το παπανδρεϊκό. Οταν εκστόμισε «Σύντροφοι και συντρόφισσες» ήταν σαν να το λέει η αοιδός Γωγώ Τσαμπά.

* Πολύ ξένη ακούστηκε και η ιστορική λέξη «Αλλαγή» που ανέφερε κάποια στιγμή. Σαν να την είπε ο Γιακουμάτος.

* Τραγούδησε διάφορα και το πρώτο συγχαρητήριο τηλεφώνημα που δέχθηκε ήταν από τον Σαμαρά, ο οποίος του είχε δανείσει το Ζάππειο, που δονούνταν από το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι αιδώ».

twitter.com/pamelouketo