Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει απο τους diodistas και τους leoforistas;

Νιονιό, δεν έχουν στην κυβέρνηση. Αυξήθηκαν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας  τα διόδια στην " Εθνική οδό"  για Πάτρα. Ναι , στο γνωστό δρόμο σκοτώστρα, με τις πινακίδες εφιάλτη, που σου λένε ,  προσευχήσου, ζεις δεν ζεις στα επόμενα δύο χιλιόμετρα.

Βρήκαν και το ιδανικό τάιμινγκ , τώρα που γίνεται χαμός με τους diodistas και arsimparistas. Τις αυξήσεις ανακοίνωσε η κοινοπραξία "Ολυμπία Οδός", που κατασκευάζει το δρόμο Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα . Προς το παρών όμως η μετακίνηση γίνεται από την " Μακαρία οδό".

Το άλλο μέτωπο  από 1ης Φεβρουαρίου, με τις αυξήσεις  των εισιτηρίων  στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , προβλέπεται να έχει πιο πολύ μπούγιο. Οι leoforistas είναι...
πολύ περισσότεροι. Όχι βέβαια, γιατί δεν πρέπει να πληρώνει ο καθένας μας το εισιτήριο. Αλλά η αύξηση 40%  είναι εξωφρενική, τέτοιες εποχές. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με περισσότερους elegtistas, θα συλλαμβάνει τους epivatistas, χωρίς εισιτήριο. Αλλά οι δύο " τάξεις" είναι μαζί, αν δεν το έχουν καταλάβει.

Ο πρωθυπουργός  μάλλον κάτι έχει διαισθανθεί και  κάπου διαβάσαμε ότι είπε στον Παπακωνσταντίνου " Κοίτα αν γίνεται κάτι με τα εισιτήρια στα ΜΜΜ΅. Φαίνεται ότι δεν γίνεται....
Αλλά το σίγουρο είναι ότι θα γίνει κάτι ανάλογο με το ΦΠΑ. Όσο αυξάνεται, τόσο λιγότερο εισπράττει το κράτος. Και θάρχονται  μετά οι dounoutistas να  ζητάνε το λογαριασμό.