Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

"Νενικηθήκαμε". Ιστορική λέξη Παπανδρέου μετά το Μαραθώνιο που έτρεξε σήμερα

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μετά το σημερινό μαραθώνιο.

"Ελληνίδες , Ελληνες

Γιορτάζουμε σήμερα τα 2500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα, όπου Αθηναίοι και Πλαταιείς πάλεψαν εναντίον των Ξερξών, όπου ο Πέρσης , σε ένα πόλεμο Αναταλής και Δύσης, γνώρισε τους 200 του Λεωνίδα, και φυσικά επικράτησε ο Λεωνίδας , που έβγαλε το όπλο πάνω στο τραπέζι και έγινε μετέπειτα ψησταριά να τον θυμόμαστε.

Φυλλάτουμε Θερμποπύλες και εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης και είδαμε πόσο οι Σουμέριοι και οι Βαβυλώνιοι,  υποχώρησαν μπροστά στην αποφασιστικότητα των Ελλήνων.

Ο Μαραθώνιος δρόμος δηλαδή,  στον οποίο είχα την τιμή να συμμετέξω σήμερα, συμβολίζει την διαδρομή που έτρεξε ο Αθηναίος στρατιώτης  Πέτρος Φειδιππίδης από το πεδίο μάχης στον Μαραθώνα έως την Αθήνα . Ο  Φειδιππίδης  ξεψύχησε στο τέλος της διαδρομής και είπε το θρυλικό " Η τιτάν ή επί τας" και   ανάλογα πρέπει να συμπεριφερθούμε  εμείς σήμερα.

Θέλω να πώ μετά από αυτή τη μικρή  ιστορική αναδρομή, ότι ο  ελεγχόμενος μαραθώνιος είναι...
 παιχνιδάκι μπροστά στην  ελεγχόμενη χρεωκοπία, που οδηγούμασε εάν δεν ψηφιστεί ο Σγουρός .

Εχουμε δύο ειδών μαραθώνιους.  Στο μαραθώνιο για τη χρεωκοπία, σε αυτή την  ιστορική κλασική διαδρομή, που κάποτε θα γιορτάζουμε τα 12.500 χρόνια της, έχουμε μόνο ανηφόρες. Δεν είμαστε ρίψασπεις.Εχουμε και ένα άλλο μαραθώνιο  επίσης, να μαζεύουμε καθημερινά αποδείξεις για να βοηθήσουμε την πατρίδα.

Ο  Φειδιππίδης είναι το όραμά μας. "Νενικήκαμε" είπε λίγο πριν ξεψυχήσει. "Νενικηθήκαμε ", είναι ή δική μου λέξη, ως νέος Πέτρος Φειδιππίδης , στην ιστορική  μάχη κατά της χρεωκοπίας, που γιορτάζουμε σήμερα".