Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ο Λέο Μπουσκάλια και η Λέω Μενεγάκη

Ο Λέο Μπουσκάλια είναι συγγραφέας και μεγάλος θεωρητικός θεραπευτής  και πρακτικός της αγάπης και των ανθρώπινων σχέσεων. Η Ελένη Μενεγάκη, μας έκανε μεγάλη έκπληξη σήμερα, γιατί μίλησε στην εκπομπή της σήμερα γι αυτά τα θέματα και τον έχει ξεπεράσει.

Καθόμαστε και την μελετάμε. Κάθε λέξη, κάθε φράση της Μενεγάκη, στέλνει για χόρτα τον Μπουσκάλια:

«Δεν υπάρχει σχέση που ...
να μην έχει περάσει από σκαμπανεβάσματα, έναν χωρισμό μικρό ή μεγάλο, να επανέλθει μετά και ούτω καθεξής. Γιατί, αυτό ακριβώς είναι η σχέση. Δεν είναι μία ευθεία γραμμή. Η ευθεία έρχεται όταν έχεις πεθάνει».

Μπορεί όμως -το συζητάμε τώρα με την Ελένη στο pamelouketo- να έρθει ο θάνατος και όταν κοιτάς τα νούμερα τηλεθέασης. Ο τηλεοπτικός θάνατος. Σε πάνε τέσσερις με ένα χαρτί της AGB. Kαι όπως οι χωρισμοί είναι μικροί και μεγάλοι, στις τηλεθεάσεις, υπάρχουν τα  " μικρά"και τα " μεγάλα" νούμερα τηλεθέασης

" Αμα βάζεις τον εαυτό σου πάνω απ’ όλα εγώ δεν θα τσαλακωθείς  και δεν θα κυλιστείς  στα πατώματα, τότε δεν έχεις αγαπήσει»

Α, στα πατώματα κυλιέσαι συνέχεια, και μας εμφανίζεσαι αχτένιστη τελευταία. Συζήτηση κάνουμε, έτσι;

«Όταν αγαπάς δεν χαίρεσαι μόνο, μπορείς και να πονέσεις και όταν πονάς, δεν ντρέπεσαι να το πεις. Γιατί όταν βάζεις τον εγωισμό σου πιο πάνω από την σχέση, αυτό δεν είναι σχέση, είναι επάγγελμα".


Μα τι λες,΄τώρα! Εδώ υπάρχει επάγγελμα "πρωινατζού"!

" Κανονικά πρέπει να ελέγχεις αυτό που ζεις, αλλά δεν μπορεί πάντα να το ελέγχεις, γιατί αλλιώς δεν ζεις."

Αυτό τόχουμε διαβάσει 10 φορές , αλλά δεν τόχουμε καταλάβει ακόμα. Θα επανέλθουμε.