Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Όσκαρ Οικονομίας ο Παπακωνσταντίνου, 1ος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης! !

Αυτή η λιτότητα και αυτό το μνημόνιο πρέπει να κρατήσουν 100 χρόνια γιατί δίνει την ευκαιρία στη χώρα να κερδίζει σπουδαίες διακρίσεις. Τώρα που δεν παίρνουμε πια Νόμπελ και Όσκαρ , ευτυχώς που ήρθε η εποχή του ΔΝΤ και βλέπουμε διακρίσεις και βραβεία.

Ο υπουργός μας των Οικονομικών, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου,  ήταν αυτός που μας έκανε εθνικά υπερήφανος, αφού  οι  εγκυρότατοι Financial Times βαθμολόγησαν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέταξαν τον Έλληνα υπουργό την 1η θέση στην πολιτική ικανότητα και  στην ....
8η θέση. στη γενική κατάταξη. Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες είχαμε κι άλλο θρίαμβο, αφού βραβεύτηκε από τους Γερμανούς ο Γ. Παπανδρέου για καλή εφαρμογή του Μνημονίου.


Η λίστα με τους καλύτερους υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης καταρτίστηκε με βάση τρία κριτήρια: την πολιτική ικανότητα, που σάρωσε ο υπουργός μας, 1ος είπαμε , την οικονομική επίδοση και την αξιοπιστία στις αγορές. Αυτό το τελευταίο πρέπει να μας έφαγε, για να πέσουμε στην 8η θέση,


Πρώτος ανακηρύχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά μάλλον θα κάνουμε ένσταση,

Έκπληξη, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου   ( δική μας να δείτε) που ανακηρύχθηκε - από επτά κορυφαίους οικονομολόγους, οι οποίοι αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή - πρώτος όσον αφορά την πολιτική ικανότητα.

 Ο κ. Μάρκο Ανουντσιάτα της ιταλικής τράπεζας UniCredit περιέγραψε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ως "αξιοσημείωτα αποτελεσματικό στη διερεύνηση επικίνδυνων ευρωπαϊκών πολιτικών, στη διασφάλιση της εγχώριας αποδοχής των πρωτοφανών μέτρων λιτότητας και στην αποκατάσταση σε κάποιο βαθμό της επενδυτικής εμπιστοσύνης - σχεδόν αδύνατο έργο". Να προσθέσουμε εμείς, ότι εξαφανίζει το ευρώ πριν βγει από τη  τσέπη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα γιορτάσει το θρίαμβο απόψε στο Νότη Σφακιανάκη μαζί με τα μέλη της τρόικας.