Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ροζίτα Σώκου, η επιστροφή: "Σινεμά να πάω; Ούτε αν αναστηθεί ο Μπέργκμαν ! "

Α, πολύ χαρήκαμε που είδαμε συνέντευξη της Ροζίτας Σώκου, στο περιοδικό ΕΓΩ. Μνήμες από κριτικές περασμένων δεκαετιών, από το "Να , η ευκαιρία", αλλά και ... διπλανά γραφεία.

Μας λέει για το πιο .... αρχαίο πάνελ, στο "Να , η ευκαιρία": "  Η εκπομπή άρχισε να πηγαίνει καλά όταν ήρθε στην επιτροπή ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και τσακωνόμαστε εμείς  οι..
δύο. Μέχρι να έρθει ο Λευτέρης στο  υπήρχαν φορές που έλυνα σταυρόλεξα κάτω από το τραπέζι! Γιατί εμένα το αντικείμενο μου ήταν το θέατρο και ο κινηματογράφος".

Μας εξέπληξε η απάντηση στο ερώτημα αν παρακολουθεί σινεμά:
" Δεν μπορώ να δω σινεμά πλέον. Ακόμα και να μου πουν ότι αναστήθηκε ο Bergman και έκανε νέα ταινία, δεν θα πάω. Έβλεπα περίπου 5 ταινίες την εβδομάδα, συν τα φεστιβάλ, που ήταν μαραθώνιοι. Κάθε φορά που γυρνούσα από ένα φεστιβάλ, πήγαινα στον οφθαλμίατρο!" .

Τα χώνει και στους κριτικούς: " Πώς να ευχαριστηθείς μια κριτική αν την άλλη μέρα δεν σου κόψουν την καλημέρα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι Βέβαια, δεν ήταν όλοι οι κριτικοί άγιοι. Παλαιότερα, υπήρχε μια ολόκληρη γενιά που έπαιρνε μισθό από τα θέατρα."

Η γενιά των 5000 δραχμών δηλαδή;

Η Ροζίτα είναι τώρα 87 ετών ( εμείς λίγο... μικρότεροι) και η συνέντευξή της, είναι αποκαλυπτική, που λέμε. Διδάσκει στη Δραματική Σχολή της Ελντας Πανοπούλου.