Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Σε χασαπόχαρτο και όχι σε λαδόκολλα, έγραψε τα μέτρα ο Παπαθανασίου

 Σε χασαπόχαρτο και όχι σε λαδόκολλα, είχε γράψει ο πρώην υπουργός Οικονομικών  Γιάννης  Παπαθανασίου τα μέτρα που θα έπαιρνε η κυβέρνηση Καραμανλή και τα έδωσε στην γαλλιδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ  και σε Γάλλο δημοσιογράφο της Λιμπερασιόν.

Αυτό ειπώθηκε χθες στην εκπομπή του βάζελου Παύλου Τσίμα, αλλά την Τρίτη έγινε ο ντόρος . Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο κ. Παπαθανασίου, της έδωσε σε ένα λαδωμένο χαρτί, μάλλον χαρτοπετσέτα, τα μέτρα που θα...
 έπαιρνε η κυβέρνηση και μάλλον παραξενεύτηκε.

Το Πάμε Λουκέτο, όμως αποκαλύπτει ότι δεν ήταν ούτε σε λαδόκολλα, ούτε σε χαρτοπετσέτα τα μέτρα, αλλά σε χασαπόχαρτο και μάλιστα τα είχε γράψει ένα βράδυ, στην "ταβέρνα του Κόκκαλη", προς τη Δροσιά παραπέρα, την ώρα που τσάκιζε  τις μπριζόλες τις σταβλίσιες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Λιμπερασιόν,  ο τότε υπουργός Οικονομικών πήρε ένα κομμάτι χαρτί και μάλιστα, όπως αναφέρει λαδωμένο, πιθανότατα χαρτοπετσέτα, και άρχισε να γράφει: “θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ 2%, θα παγώσουμε τους μισθούς στο δημόσιο και τις προσλήψεις”. Η κα Λαγκάρντ είχε εκφράσει τότε την ανησυχία της στον Έλληνα υπουργό για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας  και την λαδόκολλα, αλλά μετά τη σημερινή αποκάλυψή της, για το χασαπόχαρτο , ηρέμησε.