Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Τάσπασε όλα ο Τράγκας, με τα " δημοτικά της κρίσης "

Τάσπασε το πρωί ο Τράγκας, με τα " δημοτικά της κρίσης " στον Real fm. Έγινε πραγματικό πανηγύρι στο στούντιο, βάζοντας   τα τραγούδια με την καταπληκτική  ερμηνεία από τον Δημήτρη Κοντογιάννη, που προέρχονται από την επιθεώρηση "Ελλάς, πάμε λουκέτο" ( είναι  ο νονός αυτού του blog)  που  παίχτηκε στο Στείρι Βοιωτίας, από τα μέλη της θεατρικής  ομάδας του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου .

Ο Τράγκας  υποδεχόταν τον Στρος Καν με ...
αυτά τα τραγούδια που είναι παραλλαγές γνωστών  παραδοσιακών δημοτικών.  Το  τι έλεγε το στόμα του, δεν περιγράφεται, που λέμε στις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις. Χάθηκε και η μπάλα όμως στο στούντιο, ο ηχολήπτης ανέβηκε πάνω στην κονσόλα και  έγινε χαμός , όπως πάντα βέβαια, όπου ακούγονται τα " δημοτικά της κρίσης". ( δεν χρειαζόμαστε διαφήμιση, απλά το λέμε. Σύντομα θάχουμε και cd, που θα σπάσει κάθε ρεκόρ)

 Ακούστηκαν  6 από τα 9 τραγούδια της παράστασης. Όταν ακούγονταν το "δεν μπορώ μανούλα , δεν μπορώ" ο Τράγκας μερακλωμένος  είπε " Το γαμ... ο το ευρώ, το χάλασα," ακολουθώντας τους στίχους του τραγουδιού. Όταν άκουσε το όνομα της Μέρκελ σε άλλο τραγούδι, φώναξε: " Τι είναι η Μέρκελ; Αφίλητη; Μόνο;".

Αποθέωση ήταν και με τον Καραμανλή, στο διασκευασμένο Μενούση . Το αφιέρωσε στον ... "φον Μπουχέν" και διευκρίνησε ότι ο στίχος  " κατεβάζει ένα αρνάκι, και το κάνει να!", είναι λάθος, αφού ένα αρνάκι, είναι μόνο η... εισαγωγή.

Στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, κάνει θραύση τραγουδιστικά ο Δημ. Κοντογιάννης. Οι στίχοι είναι των Γιώργου Λέφα, Γιώργου  Γαλίτη, Λάκη Μπέλλου και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο άπαιχτος Νίκος Στρατηγός.