Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Με τι τρόπο βρίζουν την κυβέρνηση , οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Εξαιρείται η Βάσω. Ένα νέο τρόπο ομιλίας έχουν βρει υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Βγαίνουν σε εφημερίδες,σε κανάλια, αλλά και στη Βουλή και χρησιμοποιούν ακόμα και σκληρές εκφράσεις κατά του ΠΑΣΟΚ, του πρωθυπουργού, του Παπακωνσταντίνου κλπ.

Οι ίδιοι όμως ψηφίζουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια και  τρώνε και πίνουν εναντίον όσων καταφέρονται. Αυτό γίνεται για τον απλούστατο λόγο ότι όταν πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες , στις παρέες τους  λένε περήφανα: ΅Εγώ τους τάχωσα άγρια! Τους ξέχεσα!".

Ένας κλασικός πασοκικός λόγος αυτή την εποχή είναι :

" Ντροπή σας και ντροπή μας.

Φτου μας!

Δικαίως βγαίνουμε .....
στο δρόμο και μας παίρνουν με τις πέτρες! Με αγκωνάρια θα μας παίρνουν!

Μα είναι κυβέρνηση αυτή που έχουμε;

Η χειρότερη όλων των εποχών!

Σκληρή, ανάλγητη, αδυσώπητη !Φτου μας και πάλι φτου μας!Δεν ντρέπεται ο........ και ο............. και ο............. ( συμπληρώνονται ανάλογα).

Τι προϋπολογισμός είναι αυτός; Είμαστε εντελώς αναξιόπιστοι, ξεφτίλες είμαστε!Μου έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν πάω να τον συναντήσω! Τι να του πω να πάει να κόψει το λαιμό του;

Λέω ντροπή, αίσχος, ξεφτίλα, ούστ. Συνειδησιακά  όμως δεν θα μπορούσα να δεχτώ τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όμως ας δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνησή μας  και να την υπερψηφίσουμε, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.''.