Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

" Δραματικός o αγώνας" χαρακτηρίζει η ΟΥΕΦΑ το 14-1 της ΕΠΣ Φθιώτιδας!

Οι Γερμανοί ξανάρθανε με... 14 γκολ!
" Δραματικό " χαρακτηρίζει  η ΟΥΕΦΑ  τον αγώνα που έφαγε 14- 1 η ΕΠΣ Φθιώτιδας, από την γερμανική  Württemberg, σε ένα ματς που έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο , για το αν ήταν στημένος.

Στο σάιτ της ΟΥΕΦΑ ( uefa.com ) εκτός από τον χαρακτηρισμό σαν "  δραματικού" του αγώνα έχει και δηλώσεις του προπονητή της γερμανικής ομάδας, του αξιότιμου  κυρίου Kopp , που λέει τα εξής ( τι άλλο, θα σας βρεi το pamelouketo! ) :

Αυτό είναι το έπαθλο του Regions cup. Σε μας έπρεπε να το
δώσουνε , γιατί κάναμε γνωστή τη διοργάνωση με το 14-1!


" Συγχαρητήρια στην ομάδα μου . Πήρε αυτό που ήθελα σε αυτό το τελευταίο αγώνα εναντίον της Φθιώτιδας. Στους δύο πρώτους αγώνες, ήμουν απογοητευμένος από την έλλειψη γκολ  αλλά μετά τα  14 γκολ  κατά των Ελλήνων, είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος για τα παιδιά μου, που είχαν καταπληκτική απόδοση. "


Οι πληροφορίες από τη Λαμία λένε, ότι ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Κουτρουμάνος, δικαιολόγησε το 14-1 στην κούραση των παικτών και την ανωτερότητα των αντιπάλων.

Έστειλε δε επιστολή, στο ΓΓΑ , Μπιτσαξή, , όπως διαβάζουμε στο lamiareport.gr που έβγαλε ουσιαστικό μόνος του πόρισμα... για στήσιμο του αγώνα: ΅Mε λύπη και πόνο διαβάσαμε την επιστολή σας προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ.Σοφοκλή Πιλάβιο που με ιδιαίτερη σκληρότητα υιοθετείτε στην ουσία ένα αήθες και βαριά συκοφαντικό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, αναπαραγωγή δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας της Λαμίας και στην ουσία μας καταδικάζετε χωρίς να μας δίνετε το δικαίωμα να αποδείξουμε την αλήθεια ή οι συκοφάντες τα γραφόμενά τους".



Η πόλη  Württemberg, γιορτάζει το θρίαμβό της
 Ο Πάνος Μπιτσαξής απάντησε: "Έλαβα την επιστολή σας, την οποία ανέγνωσα με προσοχή. Δεν προδικάζω τίποτα και δεν προκαταλαμβάνω κανέναν. Αναμένω την ταχεία εκκαθάριση του θέματος από τα Δικαιοδοτικά Όργανα της ΕΠΟ".

Στην ΕΠΟ συζητήθηκε το θέμα και έχει ενδιαφέρον, πως το παρουσιάζει το τοπικό blog
http://lamianews.blogspot.com/, με τίτλο " Βαρύ κλίμα για την ΕΠΣΦ και το παιχνίδι της «ξεφτίλας»":


" Από τις υπάρχουσες πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την ΕΠΣΦ και μάλιστα κατέληξε σε προσωρινή απομάκρυνση -αυτόβουλη ή μη δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη- του προέδρου της ΕΠΣΦ από τα όργανα της ΕΠΟ ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι παρόμοιες εξελίξεις έχουμε και στην ΕΠΣΦ. Προς το παρόν όμως κάτι τέτοιο δεν διασταυρώνεται.


Εκείνο όμως που είναι ουσιαστικό είναι ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα της συνεδρίασης και ότι ουσιαστικά ήταν πολύ έξω από το πλαίσιο το οποίο είχαν καθορίσει οι διοικούντες της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Φαίνεται ότι οι εξελίξεις σε υπέρ εθνικό επίπεδο από τη μια πλευρά και η πίεση της ΓΓΑ ότι σε αντίθετη περίπτωση θα στείλει το θέμα στα πολιτικά δικαστήρια ανάγκασε της ΕΠΟ να κάνει κάποιες κινήσεις,  που όμως στο σύνολο τους και στις λεπτομέρειές τους,  δεν έχουν γίνει γνωστές , για να αξιολογηθούν αυτό καθοριστικές θα είναι.


Είναι χαρακτηριστικό ακόμη πως και μέλη της διοίκησης της ΕΠΣΦ πριν λίγο είχαν συγκεχυμένες πληροφορίες για το τι ακριβώς έχουν αποφασίσει αλλά ωστόσο εξέφραζαν την απορία τους μιας και όπως υπογραμμίζουν «εμείς πηγαίναμε στην Αθήνα για να βρούμε τη δικαίωση και μάλιστα άμεσα και τώρα γυρίζουμε πίσω με αναστολές ή παραιτήσεις;». Όλη αυτή η εικόνα δημιουργεί έντονο προβληματισμό,  μέχρις ότου φωτιστούν όλες οι πλευρές.


Τέλος στην UEFA το κλίμα δεν είναι καλό διότι ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Άγχελ Μαρία Βιγιάρ που είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA φέρεται ενοχλημένος με την αγωνιστική συμπεριφορά της ελληνικής ομάδαςm  που απέβη σε βάρος της δικής τους και προς όφελος των Γερμανών".

Δυο πράγματα που πρέπει να συνυπολογίσουμε:

1. Απ' ό, τι φαίνεται,  το παιχνίδι δεν ήταν στο στοίχημα.

2. Δεν υπάρχει βίντεο στο διαδίκτυο από τον αγώνα, που ήταν μάλιστα επίσημος της ΟΕΦΑ, για τη διοργάνωση Regions cup.  . Θα ξεκαθάριζε πολλά. Κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στιγμιότυπο. Οι θριαμβευτές Γερμανοί, δεν σήκωσαν ένα βιντεάκι, να δούμε όλοι, πως σκόρπισαν την ΕΠΣ Φθιώτιδας;