Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Το πάρτι και η θυγατέρα , λυρική τραγουδίστρια, του Πάγκαλου

Μας αρέσει να βλέπουμε ωραία και ουσιαστικά κείμενα

Και παρότι αποφεύγουμε τις αναδημοσιεύσεις , μπαίνουμε στον πειρασμό που και που για να αναδείξουμε  περισσότερο αυτά τα κείμενα. Αυτό που μας "χτύπησε στο μάτι"   σήμερα είναι ...
το κείμενο του Θανάση Μαυρίδη, στο http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1110604 με τίτλο " Κάλεσε στο πάρτι (μόνο) τη θυγατέρα του! " :


"Ακούω να μας λένε ότι «μαζί τα φάγαμε». Μας λένε επίσης ξεδιάντροπα ότι διόριζαν κόσμο στο δημόσιο τομέα για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Οι «ομολογίες» αυτές, όμως, είναι δίχως αντίκρισμα, από τη στιγμή που δεν έχουν κόστος. Θα τις δεχόμασταν και θα τις αξιολογούσαμε ανάλογα αν συνοδευόντουσαν από πράξεις. Αν απέλυαν τις κόρες και τους γιους τους που διόρισαν χαριστικά στο δημόσιο και στη Βουλή.

Έπειτα αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος είναι τόσο θυμωμένος μαζί τους. Μα, είναι φυσικό! Από την μία επιβάλλουν λιτότητα και από την άλλη διορίζουν τα παιδιά τους στο δημόσιο τομέα. Οι διορισμοί στη Βουλή, ειδικότερα είναι ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων για το οποίο όλοι σιωπούν.

Ανάμεσα στους διορισθέντες και η θυγατέρα του κ. Πάγκαλου, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε ο κ. Πάγκαλος δήλωσε: «Η κόρη μου προσελήφθη νομίμως στο βουλευτικό μου γραφείο και δουλεύει σήμερα στη χορωδία του Δήμου Αθηναίων ως λυρική τραγουδίστρια».

Να την χαίρεστε την θυγατέρα σας κύριε αντιπρόεδρε. Μπορεί να είναι άριστη στην εργασία της, αλλά αν εννοείτε όλα αυτά που έχετε πει τον τελευταίο καιρό θα έπρεπε ήδη να έχετε πρωτοστατήσει στην κατάργηση του προνομίου των βουλευτών να διορίζουν τους υπαλλήλους τους στο δημόσιο και στην Βουλή. Κι αν είναι δυνατόν να καταργηθούν κι όλοι οι διορισμοί που έγιναν την τελευταία δεκαετία με αυτόν τον απαράδεκτο ηθικά τρόπο.


Είναι νόμιμο. Ασφαλώς. Όπως είχε πει και ο κ. Βουλγαράκης, το νόμιμο είναι και ηθικό. Κάτι τέτοια έλεγε ο ισχυρός άνδρας της συντηρητικής παράταξης και οι ψηφοφόροι του κόμματός του δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό...

Είναι νόμιμο, αλλά είναι και ανήθικο, κύριε αντιπρόεδρε. Κι αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι δεν τα φάγαμε μαζί. Δεν μας είχατε προσκαλέσει στο πάρτι, κύριε αντιπρόεδρε.

Θα μας πείτε ότι εδώ διορίστηκε στο δημόσιο η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου με μισθό 55.000 ευρώ και εμείς κάνουμε κριτική για την θυγατέρα σας; Δίκιο έχετε. Αφού σας ανεχόμαστε ακόμη έχετε όλα τα δίκια με το μέρος σας..."

 Ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια  αναγνωστών που ακολουθούν την ανάρτηση:  Δύο χαρακτηριστικά:

- Η κόρη τις άριες, ο πατέρας τις παπάριες.. Λογικό είναι να θέλει η κοπέλα να βγει έξω να ξεσκάσει. Με το Θόδωρο μέσα, δε τη χωρούσε το σπίτι...:)

-  Καλα..σε παρτυ με τον παγκαλο και τη κορη του θα εμενε φαι για αλλους?..μη λεμε και οτι θελουμε.  γι αυτο καλεσε μονο αυτη..θεμα οικονομιας.:-))