Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

“Σπασίκλας” ο Παπακωνσταντίνου, "ντουβάρι" ή "ξεφτέρι" ο Παπανδρέου;

Σε μαθήτριες και μαθητές, από το "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" , μετετρέπονται  υπουργοί και υπουργίνες της κυβέρνησης, από την Τρόικα, που τους δίνει ελέγχους, βαθμό και χαρακτηρισμούς για την απόδοσή τους στο σχολείο και την κυβέρνηση:

Στο ρόλο του καθηγητή κυρίου Φλώρα οι τροικανοί , στο ρόλο της  Γιαδικιάρογλου μαθήτριας ,  οι υπουργίνες - οι . Πέφτουν και... πολλά χαστούκια, όπως στην ταινία, αλλά υπάρχουν και χάδια για αυτούς που παίρνουν καλό έλεγχο.

Η Τρόικα , λοιπόν , βαθμολογεί τα κυβερνητικά στελέχη, στο ...
μπλοκάκι της , όπως αποκαλύπτει το " Βήμα της Κυριακής" , σε ένα "Φόρους . Τσάντα και Κοπάνα στο κεφάλι " .

\Λοιπόν,  έχουμε και λέμε:  " Η τρόικα βαθμολογεί με 8 στα 10 τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον οποίο αναφέρει πως είναι “σπασίκλας” και επιμελής με κύρος στην Ευρώπη και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Αναφέρει ωστόσο πως ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να ασχοληθεί με την λάντζα του υπουργείου. ".
Είναι η καλύτερη βαθμολογία που βλέπουμε, άρα ο πιο καλός ο μαθητής. Όλη τη μέρα είναι πάνω από το βιβλίο του προυπολογισμού και σπάει τα νεύρα των συμμαθητών υπουργών του. Είναι επίσης σπασίκλας, γιατί σπάει τα νεύρα και οτιδήποτε άλλο, των πολιτών. Πρώτος στις παρελάσεις και στις 5ήμερες στις Βρυξέλλες, αλλά πρέπει να ασχοληθεί με τη λάντζα, να καθαρίσει αυτά που έφαγαν ο Πάγκαλος και οι άλλοι.  Καλός στα μαθηματικά, ιδιαίτερα στην αφαίρεση, όπου αφαιρεί όλα από συνταξιούχους κλπ, πολύ καλός στην πρόσθεση του ΦΠΑ, στη διαίρεση του φαγητού στα σπίτια και του πολλαπλασιασμού των χρεών των νοικοκυριών. 



" Υψηλή βαθμολογία έχει και ο κ. Λοβέρδος, τον οποίο η τρόικα χαρακτηρίζει " ανυπόμονο"  και τον βαθμολογεί με 7 .  \. Όπως αναφέρει η τρόικα ο κ. Λοβέρδος ασχολείται με όλα προσωπικά ο ίδιος και στην ουσία έχει μετατρέψει σε συμβούλους τους εμπειρογνώμονες, καθώς έχει καθημερινή επικοινωνία μαζί τους."
 Ο κ. Λοβέρδος  διαβάζει πολύ με τους εμπειρογνώμονες, γιατί δεν τα παίρνει τα γράμματα στα υπουργεία που τον  βάζουν. Το 7 είναι πολύ καλός βαθμός και όνειρο του μαθητή Λοβέρδου είναι αν μεγαλώσει , το εισιτήριο στα νοσοκομεία να γίνει 7 ευρώ.


" Την ίδια βαθμολογία 7  συγκεντρώνει και ο κ. Χρυσοχοΐδης, τον οποίον χαρακτηρίζουν " σπρίντερ"  με την τρόικα να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του.
Τον μαθητή Χρυσοχοΐδη, ασφαλώς και τον χαρακτηρίζουν "σπρίντερ", για την ταχύτητα, που τρέχει ο πληθωρισμός.
" Αμφιλεγόμενο χαρακτηρίζει η τρόικα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο τον οποίο βαθμολογεί με 6 καθώς στο ρόλο του να ελέγχει τους υπουργούς και να περιορίσει το κεντρικό κράτος, η επιτυχία του δεν είναι σαφής ακόμα.".
Όμως   βρίζει πολύ τους συμμαθητές του, κοπρίτες κλπ, και έχουν όλοι αρχίσει να τον πλακώνουν στις σφαλιάρες. Επίσης τρώει μόνος του όλα τα σάντουιτς από τα κυλικεία, και μετά βγαίνει και φωνάζει "Μαζί τα φάγαμε".

" Ακριβώς στη βάση 5 ο κ. Ρέππας τον οποίο η τρόικα χαρακτηρίζει κομματικό, αλλά με χιούμορ".
Το τελευταίο ανέκδοτο που είπε, ήταν το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες

 " Μετεξεταστέες για την τρόικα μένουν δύο γυναίκες υπουργοί. Η  κ. Λούκα Κατσέλη την οποία χαρακτηρίζουν ιδεολόγο, πεισματάρα, ισχυρογνώμωνα και μάλιστα σημειώνουν πως ως καθηγήτρια Οικονομικών κάνει τη ζωή της τρόικας δύσκολη, καθώς ιδρώνουν να την πείσουν να πειθαρχήσει. Την βαθμολογούν με 4 ", 
Είναι τόσο κακή μαθήτρια η Κατσέλη, που ακόμα και στους αριθμούς κάνει ορθογραφικά λάθη. Γι αυτό κανένας δεν μπορεί να καταλάβει το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

" Την ίδια χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει και η κ. Μπιρμπίλη την οποία χαρακτηρίζουν οικολόγο, “χειροκροτούν” τις πολιτικές της για καθαρή ενέργεια, αλλά σημειώνουν πως η πολιτική της για την απελευθέρωση της αγοράς την δυσκολεύει σημαντικά",
 Τη  θεωρούν δηλαδή,  τούβλο οικλογικό, γιατί είναι η μόνη που  πιστεύει ότι η κυβέρνηση αυτή ψηφίστηκε για να φέρει την πράσινη ανάπτυξη στον τόπο.


Δεν αναφέρεται πουθενά στον έλεγχο,   ο  Γ. Παπανδρέου . Άλλοι μας λένε  ότι η τρόικα τον θεωρεί "ντουβάρι" , άλλοι "ξεφτέρι"  και τον πιο καλό μαθητή στην τάξη. Διαλέγετε και παίρνετε!