Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πως θα έκανε την περιγραφή ο Γιώργος Βαρδινογιάννης

«Όχι κριτική, μόνο περιγραφή ! », επανέλαβε σήμερα  ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, μιλώντας στον Σέντρα FM.
Το Πάμε Λουκέτο, σας δίνει το σχέδιο, μιας περιγραφής που θα έκανε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ας δούμε ή ακούσουμε την περιγραφή που θα έκανε  ο Γ. Βαρδινογιάννης, στον αγώνα  Παναθηναϊκού - Καβάλας 4-2 :


" ...  Κυρίες και κύριοι, γεια σας, από το μπουθ του Ολυμπιακού Σταδίου, από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στην περιγραφή του αγώνος Παναθηναϊκού - Καβάλας.

... Βρισκόμαστε στο 43'  και  οι παίκται της Καβάλας με την σφαίρα, ο Αμπντούν  πραγματοποιεί  σέντρα  και η σφαίρα,  χτυπάει στο πόδι του  Σιμάο και εν συνεχεία  εξοστρακίζεται στο χέρι του   αφού η σφαίρα είναι βρεγμένη ,  με τον ρέφερι της συναντήσεως να υποδεικνύει το σημείο του μπέναλτι..

Δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική της φάσεως, αλλά θα την περιγράψουμε και  πάλι. Η μπάλα εχτύπησε, όπως βλέπετε,  το πόδι του Σιμάο και μετά στο χέρι και εδόθη η εσχάτη των ποινών.

Βλέπουμε τον Σιμάο να διαμαρτύρεται διότι η μπάλα προσέκρουσε με δύναμη στο χέρι ,  μετά τον εξοστρακισμό από το πόδι του  και εδόθη το πέναλτι, που δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική, ενώ εδώ βλέπουμε στο μόνιτορ   , πρώτα εχτύπησε στο πόδι και δεν εμπορούσε ο Σιμάο να την αποφύγει.

Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τη φάση, δια να μη προκαλέσουμε βία στους αγωνιστικούς χώρους. Κάποτε πρέπει να σταματήσει η βία, αγαπητοί ακροαταί και τηλεθεαταί, αλλά να σταματήσουν και αυτοί που την προκαλούν. Γιατί στην Αγγλία έχει σταματήσει από την εποχή της Θάτσερ ο σχολιασμός και στις περιγραφές μόνο περιγράφουν τον αγώνα, κυρίες και κύριοι.

Όσοι θέλουν να σχολιάσουν μπορούν να το κάνουν μετά, κατά τη διάρκεια του αγώνος ,  δεν επιτρέπεται να φανατίζουν την ατμόσφαιρα. Αυτός που κάνει την περιγραφή, κυρίες και κύριοι,  πρέπει να κάνει περιγραφή, να περιγράφει  κάθε φάση πως την βλέπει ο διαιτητής και όχι ο ίδιος, αν θέλει να σχολιάσει να το κάνει μετά τον αγώνα, ότι  σφαίρα εχτύπησε το χέρι του Σιμάο και όχι το χέρι του Σιμάο, την σφαίρα..

Αυτός που μεταδίδει τον αγώνα, κυρίες και κύριοι δεν θα πρέπει να σχολιάζει κατά την διάρκεια της αναμετρήσεως , αλλά μόνο να περιγράφει. Εάν θέλει να σχολιάσει, ας το κάνει αργότερα ή στην εφημερίδα του , η αν δεν γράφει σε εφημερίδα , στο σπίτι του.
Έχουμε ένα κόρνερ, όση ώρα σας έκανα την περιγραφή του αγώνος , κυρίες και κύριοι και πάει ο Νίνης με την σφαίρα στα χέρια να το εκτελέσει..."

Ρεπορτάζ :
 http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=107208663


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΈΜΑΤΑ

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, έπρεπε να μεταδώσει τον αγώνα !
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_107.html#more

Ο Σισέ πάει και για πρόεδρος του ΠΑΟ;
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_2051.html

Γ. Βαρδινογιάννης ή  Γ. Διακογιάννης;

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_2801.html